Oženio se okrutni hrvatski ubojica: Prije vjenčanja mladenku nije vidio

Oženio se okrutni hrvatski ubojica: Prije vjenčanja mladenku nije vidio

Srđan Mlađan, jedan od najokrutnijih ubojica kojeg Hrvatska pamti, u kaznionici u Lepoglavi oženio se s 20-godišnjom Eliom Molnar iz Zagreba. Prije vjenčanja mladenku nije vidio, a romansa je započela tako što je Zagrepčanka pisala Mlađanu. On joj je predložio brak, što je ona i prihvatila, piše Jutarnji list.

Svoju namjeru je, prema proceduri, obznanio zatvorskoj upravi koja mu je odobrila vjenčanje. No zatvorska uprava nije mu odobrila boravak s novopečenom suprugom u sobi za posjete, što se inače u svim ostalim slučajevima zatvorenicima odobrava kako bi imali prostor i vrijeme za intimne trenutke. Odobrena mu je samo posjeta u prostoriji gdje se i inače odvijaju posjeti zatvorenicima lepoglavske kaznionice.

- Molim? Što ste rekli? Udala se? Za ubojicu? Moj Bože. Vratila se kasno navečer kući. Preko ruke je nosila prebačenu crnu dugačku toaletu. Ponašanjem nije odavala da joj se dogodila neka prekretnica u životu, nešto važno. Jedino je do tri ujutro ostala pričati s bratom u sobi. Sad kad vrtim film, možda mu je pričala o tom vjenčanju - kazao je šokirani Elijin djed za Jutarnji dan nakon zatvorskog vjenčanja. Dodaje kako su znali da joj Mlađan šalje ljubavna pisma i kako voli "ekstreme", a da joj, kaže, oni ne mogu ništa.

Svjedoci vjenčanja bila su dvojica osuđenika koje je osuđenik izabrao, a mladenka je u Lepoglavu donijela prstenje. Odobreno im je i fotografiranje.

Podsjetimo, Srđan Mlađan, višestruki je ubojica koji je 1998. puškom koju je njegov otac donio iz rata izrešetao gimnazijalku Elizabetu Šubić bez ikakva povoda, baš kao i umirovljenika Petra Jančića.

Elizabeta se jednostavno našla na putu. „Da nije ona, naišao bi netko drugi“, bez ikakvih je emocija rekao Mlađan na sudu koji mu je odredio deset godina izdržavanja kazne u Požegi.

Zbog dobrog vladanja u veljači 2002. bio je pušten na slobodan vikend koji je također završio krvavo. Najprije je opljačkao poslovnicu Sisačke banke, oteo obitelj Kosović, ubio policajca Miljenka Vrankovića Kinga te se nakon nekoliko sati pregovora predao. Sam za sebe kaže da mu je jedino rješenje „metak u čelo“.