Otkrijte gdje će biti najskuplji doček Nove godine

doček Nove godine, pjevači

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Tri dana prije dočeka Nove godine poznato je tko će nas sve zabavljati na trgovima širom Hrvatske. Najskuplji doček organizira Grad Zagreb, koji će za organizaciju nastupa Novih fosila i Prljavog kazališta potrošiti čak 700 tisuća kuna, piše večernji list.

Splićani na rivi ponovno planiraju bogat zabavni program. Klapa Intrade i Tomislav Bralić stvorit će pravi novogodišnji ugođaj, a za zabavu do jutarnjih sati zadužena je Jelena Rozga.

Troškovi dočeka bit će oko pola milijuna kuna. Grad Rijeka i ove godine priprema tradicionalni doček Nove godine na riječkom Korzu, za što će ove godine izdvojiti 430.000 kuna.

Riječ je o ukupnom iznosu za doček u koji, osim troškova nastupa samih izvođača, ulaze i ostali troškovi – od kompletne logistike za izvođače i njihove ekipe do tradicionalnog vatrometa u ponoć.

Program dočeka na riječkom Korzu počinje oko 22 sata nastupom Nikoline Tomljanović, bivše članice grupe ENI, a nastavlja se u 23 sata nastupom Nine Badrić koja će Riječane i goste Rijeke uvesti u 2020. godinu.

Oko pola sata poslije pola noći slijedi nastup Dubioza kolektiva. Najštedljiviji su, izgleda, Osječani. Oni su se odlučili za svoje slavonske uzdanice, grupu Opća opasnost, a platit će ih 50 tisuća kuna.

U Puli se već tradicionalno slavi na Forumu. Svirat će Zabranjeno pušenje i Le Monde, a koncerti počinju u 21 sat. Na Portarati nastupa Šajeta. Kako doznajemo iz pulske gradske uprave, za cijeli program izdvojit će 195 tisuća kuna.

Novogodišnji doček u Opatiji donijet će čak četverostruku feštu – prvi će slaviti najmlađi, uz podnevni, dječji doček na Ljetnoj pozornici. U večernjim satima središnji gradski doček na tržnici oživit će neke od najpopularnijih hitova 20. stoljeća uz program nazvan “Opatija Tribute to the Legends” koji počinje u 22 sata. Nastupit će Queen Real Tribute i Abba Real Tribute band.

U isto vrijeme, ispred Šporera, za ulazak u Novu pobrinut će se Grooversi, a na Ljetnoj pozornici 2019. godinu u rokerskom će stilu ispratiti grupa Dellboys.

Poreč organizira čak četiri dočeka Nove godine – uz Severinu na Trgu slobode paralelno će se na Trgu Matije Gupca održavati i party doček uz DJ-a Stanka Bondžu.

Na Staru godinu u podne organiziran je dječji doček Nove godine u podne, uz animaciju i dječji vatromet, dok je 1. siječnja organizirana repriza dočeka uz Night Express. Za sve to će se izdvojiti 462.500 kuna.

Petar Grašo i njegov bend nastupaju u Malom Lošinju, a cijena nastupa je 256.250 kuna. Zlatan Stipišić Gibonni nastupit će na gradskom trgu u Rovinju, a nakon uspješnog lanjskog nastupa u novogodišnjoj noći u Dubrovniku, Tony Cetinski ove je godine na Rabu.

Za pet izvođača, koliko će ih sveukupno biti na tri pozornice na ovogodišnjem dočeku Nove godine, Grad Šibenik i gradska Turistička zajednica izdvojit će ukupno 55 tisuća eura ili 410 tisuća kuna.

Britanske hip-hop/electronic dance legende Stereo MC’s koštat će 33 tisuće eura, a nastupit će ispred katedrale svetog Jakova, dok će publiku prije njih zagrijavati Sassja.
Na drugoj pozornici u Perivoju Roberta Visianija nastupat će Neno Belan&Fiumens te Cubismo.

Treća novogodišnja pozornica nalazit će se na Maloj loži, gdje će na svoje doći svi ljubitelji elektronike. Na toj pozornici 2020. čekat će se uz Kristijana Molnara.
Novu godinu Zadrani i njihovi gosti opet će moći dočekati na više lokacija u središtu grada. Za zabavu na Narodnom trgu zadužen je legendarni Dalmatino, dok će na adventskoj pozornici na Trgu Petra Zoranića nastupiti Zaratino i TBF.

Dubrovčani će u 2020. uploviti uz Parni valjak koji će za nastup dobiti čak pola milijuna kuna, a Ante Gelo Band i gosti stoje sto tisuća kuna.

Mia Dimšić nastupa na dječjem dočeku u jutarnjim satima 31. prosinca, a njezin je honorar 50 tisuća kuna.

Karlovac će u 2020. uploviti uz dance ritmove 90-ih. Za dobru zabavu u Glazbenom paviljonu pobrinut će se Ivana Banfić, Ella i Minea te DJ Xxxtended.