Otac mladog Splićanina uhićenog zbog divljanja po cesti: Neka stoji u pritvoru! Neka razmišlja kako će se ponašati kad izađe

Split, luda vožnja, pritvor

Otac splitskog 19-godišnjaka koji je snimio video u kojem je u samo 24 minute uspio napraviti više od 80 prometnih prekršaja za 24 sata komentirao je sinove postupke. Mladić se trenutačno nalazi u pritvoru na splitskim Bilicama nakon što su snimke njegova divljanja na motociklu stigle u medije. Njegov otac tvrdi da ga ni on ni supruga još nisu posjetili u zatvoru, jer nisu dobili pravo pristupa. Rekao je da sina, kad ga uspiju vidjeti, neće tješiti.

Mora sam u svojoj glavi sve skužiti. Ne može sad doći doma i misliti da je sve OK. Tek je ušao, neka ga tamo i neka leži te razmišlja bez telefona, cure, roditelja… Neka razmišlja kako će se ponašati kad izađe. Kao odrasla osoba ili kao dijete - kazao je otac te naglasio kao apsolutno ne odobrava njegovo ponašanje.

Zanimljivo je da je otac prije koji mjesec imao poprilično drugačije mišljenje o ponašanju svog sina. Na društvenim mrežama hladnokrvno je konstatirao da je mladiću 300 km/h malo, da tolikom brzinom projuri kroz Sv. Rok, a na uputu “kupi mu avion”. 

Sada, pak, mijenja ploču. Za 24 sata izjavio je da su supruga i on sinu više puta oduzeli motor, vezivali ga lancima, skrivali vozilo u garaži na drugom kraju grada, ali Adriana ništa nije moglo zaustaviti. Motore su, rekao je više puta prodavali, ali mladić bi svaki put kupio novi.

Na pitanje novinara objasnio je da mladić zarađuje tako što ‘pijanu omladinu’ razvozi iz disko klubova. Naglasio je kako se ni on ni majka ne slažu s njegovim hobijem i podržava odluku da ga se zadrži u pritvoru.

"Stopostotno se slažem jer to mu je spasilo život. Ovo je prešlo svaku mjeru. Podržavamo da se motocikl trajno zaplijeni" -kazao je otac te dodao da će sve kazne koje je svojim divljanjen zaradio Adrian morati sam platiti ili će odležati svoje u zatvoru.