Osumnjičeni za ubojstvo 16-godišnje djevojke s Malog Lošinja bio je aktivist Građanske akcije

Branko Rafajac, ubojstvo, Mali Lošinj
Facebook

Osumnjičeni za ubojstvo 16-godišnjakinje s Malog Lošinja, Branko Rafajac, alias Dudo Kečiga bio je aktivist Građanske akcije.

Prema pisanju Wikipedije radi se o aktivističkoj udruzi građana koja za cilj ima promicanje aktivizma i anarhizma u Hrvatskoj kroz organiziranje prosvjeda: protiv korupcije, borbe za transparetnost države, državnih institucija, prosvjeda protiv desničarskih političara i stranaka, prosvjeda protiv krupnog kapitalizma u Hrvatskoj, do promicanja svjetovnosti. Čak je pisao kolumne za portal Savjest.com te je imao i svoju Facebook stranicu na kojoj je nedavno najavio “totalni opoziv”, odnosno sprovođenje zadnje faze svojevrsne akcije za koju je očito samo autor znao kome je usmjerena. U svojim se pisanjima često pozivao kao “novinar koji razotkriva korupciju na Lošinju”, nerijetko se dotičući i samih institucija.

Sadržaj se učitava...

U svojim nepovezanim i teško razumljivim objavama pozivao se, upravo anarhistički, na nekakvu pravdu samo njemu razumljivu. Nemali puta doticao se gradske uprave, a posebno slikovite i jezovite bile su mu posljednje objave na društvenim mrežama. Jedna od takvih je i sljedeća:

“Vrijeme je za još po koju javnu tajnu koja će ovo pitoreskno mjesto pretvoriti i koje je već ustvari odavno pretvoreno u malu tvornicu užasa, a eto zove se grad Mali Lošinj (Small bad in, rekli bi onako u šali). Ucjena, strah od javne sramote, održavanje tog straha i ucjene, kao i šoka nakon kaznenih djela sexualnog nasilja, izazvanih narkoticima i alkoholom kod žena, dotakao je i sam vrh gradske uprave. Ovo su ozbiljne prijetnje sustavu, institucijama RH-a, građanima i uopće sigurnosti žena u Malom Lošinju, kao i muškaraca koji su upoznati s time i rade na otkrivanju ovih kaznenih djela tj. nedjela. Sreća vaša da ima jedna zanimljiva skupina i prije svega dobro uigrana ekipa koja zna što radi i ne gubi glavu ni u najtežim trenucima. Ovo je slučaj koji neće završiti dobro ni po koga”.

Sadržaj se učitava...