FOTO  Osnovna škola Strožanac općina Podstrana dobila prekrasan mural

mural, Podstrana

Neka predanja kažu da je tu bio i kraj Artur, a  čak su nađeni i neki natpisi o njegovu boravku u Gornjoj Podstrani. Pošto je to novopečena općina polako ali sigurno korača prema naprijed. Tu je prije svega turizam sa prekrasnim plažama, a iznad svega se ističe mjesna škola koja je sagrađena 1974. godine i za ono vrijeme bila je dovojna za sve đake sa toga područja. Kako je vrijeme odmicalo tako je i škola postala pretjesna za sve učenike i prošle godine je nadograđena i sada nema nikakvih problema sa nastavom.

Ugodno iznaneđenje je dočekalo sve đake ove škole na početku ove školske godine. Naime  na pročelju škole je naslikan mural koji je posvećen Vukovaru, Škabrnji, slavnoj 4 .gardijskoj brigadi, vjeri,  obitelji i domovini. Ovo je djelo navijačke udruge Torcida Podstrana i udruge Oluja iz Podstrane.

Svaka čast svima koji su na bilo koji način učestovali u izradi ovoga vrjiednoga murala kao i ravnateljstvu škole. Nikada se nesmiju zaboraviti vrijednosti domovinskoga rata i Hrvatski branitelji.

Tekst i foto:By Ivica Lozina