Optužnica protiv bh. državljanina koji je izazvao sudar vozeći ilegalne migrante

Optužnica protiv bh. državljanina koji je izazvao sudar vozeći ilegalne migrante

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv 20-godišnjeg državljanina BiH, koji je izazvao sudar kod Novog Vinodolskog prevozeći ilegalne migrante, i to zbog izazivanja prometne nesreće i zbog nezakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, priopćeno je u četvrtak.

Tereti ga se da je u ponedjeljak, 18. studenoga, za naknadu od 500 eura, u blizini državne granice Hrvatske i BiH u osobno vozilo smjestio državljane Sirije koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, u namjeri da im omogući izbjegavanje granične kontrole i ilegalni izlazak iz Hrvatske, stoji u priopćenju ODO u Rijeci.

Na području Senja zamijetili su ga policijski službenici, no 20-godišnjak se oglušio na policijsko upozorenja da zaustavi automobil te se dao u bijeg u smjeru Rijeke. Vozeći prebrzo, u desnom zavoju ceste pokraj Mitan marine kod Novog Vinodolskog, izgubio je nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu prometnu traku, udario vozilom u betonski rubnik te u nailazeći automobil iz suprotnog smjera.

U sudaru su teško ozlijeđene četiri osobe u osobnom automobilu kojeg je vozio optuženik, te suvozač u drugom automobilu, navodi se u priopćenju, prenosi Hina.

Riječko Općinsko državno odvjetništvo predložilo je da se 20-godišnjem državljaninu BiH odredi zadržavanje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega.