Održan sastanak s udrugom povratnika Altruist iz Ljubije

Daria Krstičević, Hrvati
Na sastanku se razgovaralo o temama vezanim uz održivi povratak Hrvata u prijedorski kraj, mogućnostima suradnje na konkretnim projektima te o problemima s kojima se Hrvati/ povratnici svakodnevno suočavaju.

Predsjednik udruženja Pandža zahvalio se Državnom uredu na potpori projektu Obnove i rekonstrukcije niskonaponske mreže za Briševo, Raljaš, Žune i Gornja Ravska. Istaknuo je kako je realizacija ovog projekta potaknula iseljene Hrvate iz ovih područja na povratak. „Broj povratnika još uvijek nije zadovoljavajući no ovaj primjer pokazuje da je realizacija konkretnih projekta na terenu pravi put da se Hrvati vrate u svoj rodni kraj"

Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske istaknula je kako samo zajedničkim naporima i u suradnji možemo postizati očekivane rezultate „ Održivi povratak, ostanak i opstanak Hrvata u Bosni i Hercegovini nam je zajednički cilj. Stoga ćemo i nadalje podržavati strateški važne projekte Hrvata u tom dijelu Bosne i Hercegovine, projekte koji dugoročno otvaraju perspektive i mogućnosti održivog ostanka odnosno projekte koji otvaraju i mogućnosti zapošljavanja što je ključno kad govorimo o održivom povratku".- naglasila je predstojnica Krstičević.

U tom kontekstu, predstojnica Krstičević je pohvalila inicijativu udruženja Altruist o potpisivanju Sporazuma o zajedničkom nastupu hrvatskih udruga iz prijedorsko-sanskog kraja koje djeluju u entitetu Republika Srpska u Bosni i Hercegovini te u Republici Hrvatskoj.