Odana počast gradu heroju

Kolona sjećanja Vukovar, kolona, Vukovar
...dugo hodočašće do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. Kolonu iz kruga bolnice predvodili su članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, pripadnici 204. Vukovarske brigade, članovi vukovarskih braniteljskih udruga, pripadnici hrvatskih povijesnih postrojbi, a sportaši grada Vukovara nosili su 50 metara dugu hrvatsku zastavu.

U koloni sjećanja nalazio se i cjelokupni državni vrh predvođen predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, predsjednikom Hrvatskoga sabora Josipom Lekom i predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem.

U vrijeme komemorativnog programa, u vukovarsku bolnicu okolnim je ulicama pristizalo na tisuće onih koji žele odati počast žrtvi Vukovara.

Među njima su se nalazili i srednjoškolski učenici iz Neuma, bjelovarski srednjoškolci, predstavnici grada Trilja ispod desetmetarske zastave, poštovatelji iz Dubrovnika, Ploča, Zagreba te drugih krajeva Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine. Iz našeg Brotnja u Vukovar je otputovalo nekoliko autobusa s hodočasnicima koji su sudjelovali u današnjem programu.

Mnogi od njih i ranije su se uputili na vukovarsko groblje, ispunivši vukovarske ulice hrvatskim stijegovima i transparentima s izrazima pijeteta gradu Vukovaru i njegovim žrtvama.

Brotnjo.info