Od travnja letovi iz Osijeka za Frankfurt, München i Beč

Ryanair, Osijek, London Stansted, Ryanair, Osijek, London, Stansted, Zračna luka Osijek, Domagoj Marinić, irska niskotarifna kompanija, Ryanair, direktni letovi, pulska zračna luka, Zračna luka Osijek, Ryanair, London, Ryanair, Wizzair, Eurowings , Ryanair.com, Ryanair, Ryanair, Ryanair.com, frankfurt, Ryanair
Još nepuna tri mjeseca trajat će zatišje u Zračnoj luci Osijek, bar što se tiče putničkih letova, a onda će se promet višestruko povećati, kako stvari stoje, opet prema više gradova u Hrvatskoj, ali i inozemstvu.

Naime, krajem ožujka počinje ljetna sezona, kada će se na pistu u Klisi vratiti prošlogodišnji redoviti letovi za London, Zagreb, Split, Rijeku i Dubrovnik, a već u travnju uspostavit će se letovi za Frankfurt, München i Beč.

- Valja svakako napomenuti da je i sada, tijekom cijele zimske sezone letenja, tri puta tjedno: ponedjeljak, srijeda, četvrtak, dostupna linija Osijek - Zagreb - Osijek za manje od 550 kuna u oba smjera, dok se jednosmjerne karte Osijek - Zagreb mogu kupiti već za 197 kuna. Kada stupi na snagu ljetni raspored, na toj relaciji ponovno će se letjeti pet puta tjedno: ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom u oba smjera te petkom prema Zagrebu, s povratkom u nedjelju. Ta linija pokazala se dosta korisnom mnogima, osobito jer se dosta rano stiže u Zagreb (u 7.40 sati, nap. a.) i moguće su kvalitetne veze dalje, prema europskim i svjetskim destinacijama - priča Domagoj Marinić, direktor ZL Osijek.

Posrijedi je linija domaće aviokompanije Trade Air, koja će od kraja ožujka (točan termin početka će se dodatno utvrditi, nap.a.) do kraja listopada ponovno uvesti zanimljivu "kružnu liniju" Osijek - Zagreb - Rijeka - Split - Dubrovnik - Rijeka, koja je lani bila zanimljiva novost, osobito zbog praktički panoramskog leta kroz Lijepu našu, ali i pristupačne cijene. Zrakoplovi Croatia Airlinesa, pak, ponovno će jednom tjedno letjeti na relacijama s Dubrovnikom (četvrtkom) i Splitom (petkom), a irske niskotarifne kompanije Ryanair dvaput tjedno (ponedjeljkom i petkom) prema britanskoj prijestolnici Londonu i natrag.

Uz domaće destinacije i popularni London, na radost putnika mreža letova uskoro će se iz Osijeka proširiti i na nova odredišta. Nakon brojnih najava direktor Zračne luke Osijek Domagoj Marinić potvrdio nam je da će početkom travnja krenuti letovi za Njemačku. Pregovori su u završnoj fazi, a o kojem se avioprijevozniku radi Marinić nije htio govoriti.

- Dogovor je da će ta kompanija izaći sa svim bitnim informacijama za putnike tako da će to biti vrlo skoro. Bitno je da već postojeće destinacije upotpunimo s njemačkim destinacijama i onda će to biti jako dobro. Spominjale su se linije za Frankfurt i München? Tako je, to su te destinacije plus još jedna pridružena za Beč i sa svim tim destinacijama mi ćemo zaokružiti jednu cjelinu - rekao je Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek
DO LONDONA ZA 25 EURA

Red letenja i cijene karata uskoro će biti postavljene na službenu web stranicu Zračne luke Osijek, a karte za te letove već se mogu rezervirati putem samih avioprijevoznika. Primjerice, najjeftinije jednosmjerne karte koje smo pronašli na stranici Ryanaira iz Osijeka za London u travnju i svibnju stoje 25 eura u jednom pravcu. "Raspored letenja vrlo je sličan onome od lani, kada smo bili jako zadovoljni, osobito dinamikom ponedjeljak-petak na relaciji s britanskom prijestolnicom. Vjerujemo da ćemo ove godine imati i osjetno više zainteresiranih i još više turista, posebno jer aktivno radimo na tome da uvedemo i neke nove linije, najvjerojatnije charter", najavljuje Marinić.