Od jeseni legalizacija kanabisa u medicini

marihuana, MUP HNŽ, Zakon, Amsterdam, marihuana, Čapljina, marihuana, droga, marihuana, legalizacija marihuane, u medicinske svrhe ,  multiple skleroze, maligne bolesti, uzgoj marihuane, marihuana, uživanje marihuane, zakon o marihuani, legalizacija marihuane, medicinska marihuana, marihuana, medicinska marihuana, lijek, Mostar, uhićenje, marihuana
U Ministarstvu zdravlja osnovano je 20. siječnja 2015. godine stručno Povjerenstvo za analizu i preporuke primjene indijske konoplje i kanabinoida u medicinske svrhe. Zadaća Povjerenstva bila je istražiti mogućnosti primjene indijske konoplje, odnosno kanabinoida kod teško oboljelih kojima takva terapija može pomoći u liječenju.

S obzirom da trenutačno važeći zakon ne dopušta korištenje indijske konoplje u medicinske svrhe, Povjerenstvo je razmatralo moguće izmjene zakonodavstva vezane uz indijsku konoplju i pregled lijekova baziranih na indijskoj konoplji, a koji su u upotrebi u Europskoj uniji.

Predsjednik Povjerenstva je doc.dr.sc. Ognjen Brborović s Katedre za socijalnu medicinu i organizaciju zdravstvene zaštite Medicinskog fakulteta u Zagrebu, a Povjerenstvo se sastoji od deset članova koji su redom uvaženi stručnjaci medicinske i pravne struke.

 

hrt.hr