Očekuje se odluka o besplatnom studiju

studenti, stipendije, diplome, studenti, studenti, sveučilište, sveučilište, Posušje, fakultet, studiranje, zdravlje, diploma, škola, razred, stipendije, Čapljina, studenti, vlada sbž, studenti, studentski dom, esad dželilović, studenti, studentski zbor, peticija, studenti, isplata, stipendije, studenti, ispiti, greške, HNŽ, stipendija, studenti, Posušje, studenti, stipendije, studenti, stipendije, Hrvatska zemlja, Natječaj, stipendije, Hrvatska zemlja, stipendije, BIH, Hrvatska zemlja, stipendije, Hrvatska zemlja, studenti, smještaj, Zagreb, stanovi, Čitluk, studenti, pomoć, stipendije, student, javni natječaj
Duje Bonacci, glasnogovornik Ministarstva znanosti, rekao je da za sada nije poznato na koji će se način regulirati plaćanje školarine dodavši da će odluka biti donesena uoči sjednice zagrebačkog Senata, piše Slobodna Dalmacija.

Kako je istaknuo zagrebački rektor dr. Aleksa Bjeliš, potrebno je znati model subvencioniranja Ministarstva na osnovi kojega bi se odredila cijena studija.

Bez obzira na odluku, zakonsku obvezu o objavljivanju kvota šest mjeseci prije početka studija ispunili su Zadrani i Dubrovčani.

"Odlukom Senata Sveučilišta u Zadru, visina školarina za sljedeću akademsku godinu neće se mijenjati, ostat će na razini tekuće akademske godine. U planu upisa studenata u sljedećoj godini stoji napomena da ako resorno ministarstvo osigura novac za financiranje svih redovitih studenata, oni koji ostvare pravo na upis uz plaćanje upisat će se na redoviti studij uz punu subvenciju Ministarstva", izjavila je Elija Vrsaljko, glasnogovornica Zadarskog sveučilišta.

Finalne kvote donesene su i za Dubrovačko sveučilište.

"Školarine su ostale iste, to je za društvene studije 5500 kuna, a za tehničke 7500 kuna. Za studij restauracije trebat će izdvojiti 9500 kuna, odnosno 10.000 kuna za studij sestrinstva", rekla je Sandra Buratović, glasnogovornica Dubrovačkog sveučilišta.

Na Splitskom sveučilištu još nisu donesene kvote ni cijene pojedinih programa, a nije poznato ni kad će se održati sjednica Senata, piše Slobodna Dalmacija.