"Objavite javno i registar dužnosnika iz tzv. RSK"

– Pozivamo predsjednika Ivu Josipovića da javno objavi Registar aboliranih pripadnika tzv. vojske RSK, policije, političara i dužnosnika tzv. RSK, njihova imena i nazive postrojbi kojima su pripadali te dužnosti koje su obavljali – predložio je jučer u središtu Kistanja Tomislav Čolak, čelnik Koordinacije braniteljskih udruga hrvatskoga kraljevskog grada Knina.

Hrvatska, Hrvatska...

Njegov zahtjev je uz pljesak i uzvikivanje "Hrvatska, Hrvatska!" glasno odobrilo tridesetak članova braniteljskih udruga i mještana Kistanja okupljenih kod mjesne crkve i Ulice hrvatskih branitelja. Upravo je ta ulica, odnosno nakana predstavnika srpske manjine da je preimenuju u Ulicu Mirka Korolije, Starčevičevu u Ulicu Steve Perića (oficira JNA) ..., razljutila članove Koordinacije.

Načelnikova plaća

– Što im smeta Ulica hrvatskih branitelja? Pa branitelji su doveli do toga da se Srbi vrate u ove krajeve. A što radi Općina Kistanje? Umjesto da asfaltiraju ceste po Kistanjama, oni im mijenjaju imena. Suludo je uopće zašto takva općina postoji, bilo bi bolje da ugase općinu u kojoj se troši tri, četiri milijuna kuna. Pozivamo Kosoricu i predsjednika Ivu da ugase općinu. A za plaću načelnika od 10 i pol tisuća se zna, nagrađen je za zasluge – kaže Petar Glasnović iz Udruge svetog Sebastijana. U Kistanjama ima i onih koji drže da se odnosi zaoštravaju jer je to nekomu namjera.

večernji list