NOVI SKANDAL NA HRT-u: Kriminal od 30 milijuna kuna

hrt
Bezobrazluk glavne urednice HRT-centra u Puli Tatjane Kaštelan, ali i očita svjesnost da joj nitko ništa ne može jer se naveliko hvali svojim dobrim odnosom s rukovoditeljima na HRT-u; radi li se slično i u drugim HRT- centrima?

Ovih dana HRT potresa jos jedan skandal, ali ne na Prisavlju, već u Puli. Ionako zategnute odnose koje konstantno njeguje prema gotovo svim zaposlenima dodatno je poremetila nova nepodopština glavne urednice Radio Pule Tatjane Kaštelan, doznaje direktno.hr

Ona već godinama, naime, prakticira iskorištavanje HRT-a pa je prije određenog vremena izmislila kategoriju takozvanih programskih najava. Riječ je o najobičnijim reklamama za određeno društveno događanje, koje umjesto da idu preko marketinga kao i svi ostali oglasi i naravno, budu plaćene HRT-u kao oglašavanje, idu u program njezinim izravnim nalogom.

Prema nekim navodima, samo u zadnjih nekoliko godina takvih je programskih najava, a zapravo izravnih reklama za komercijalne programe koji su se održali na području Istre, na Radio Puli emitirano gotovo 1400! Kada se zna da je prema važećem cjeniku marketinških usluga HRT-a u regionalnim radio programima cijena jednog emitiranja 280 kuna, a imenovanja sponzora čak 800 kuna jednokratno te se to pomnoži s brojkom od 1400 različitih tzv. programskih najava, dolazimo do cifre od 392.000 kuna za pojedinačno emitiranje i milijun i 120.000 kuna za spominjanje sponzora, napominju naši provjereni izvori.

Ako se uzme u obzir da je tih 1400 programskih najava koje nikakve veze s programom nemaju, nego su najobičnije reklame išlo u emitiranje barem dvadesetak puta pojedinačno, dolazimo do fantastične cifre od 30 milijuna kuna!!! Za toliko je HRT oštećen, jer su emitirane reklame koje nitko nije naplatio. Barem ne kroz službu marketinga HRT-a.

Bezobrazluk glavne urednice HRT-centra u Puli Tatjane Kaštelan, ali i očita svjesnost da joj nitko ništa ne može jer se naveliko hvali svojim dobrim odnosom s rukovoditeljima na HRT-u, ide u zadnje vrijeme toliko daleko da je počela snimati i reklame za druge radio stanice. Naravno, sve u aranžmanu HRT-a, a zatim ih, primjerice, emitira na Radio Labinu, na kojem je angažiran njezin nevjenčani suprug.

Zadnji takav primjer je oglašavanje i reklama za koncert poznatog pjevača narodne glazbe Halida Bešlića, koji se trebao održati prošloga petka u Labinu. Reklama je snimljena u HRT centru Pula, nigdje u marketingu HRT-a nije zavedena, da bi se kasnije emitirala na Radio Labinu, zgroženi su naši informatori. Ovakva godinama učestala praksa u HRT-u Pula do sada nije bila sankcionirana, unatoč činjenici da se sve radi u tzv. javnom servisu, koji teškom mukom plaćaju svi građani Republike Hrvatske.

Izvor: direktno.hr