Nova knjiga fra Šimuna Šite Ćorića

Knjigu su kroz pobožnost križnoga puta predstavili domaći župnik Tomislav Ćurić i djelatnica Teovizije Brankica Lukačević.

Autor je u knjizi prikazao križni put u 15 putovanja. Umjesto prologa zapisao je kako je to zapis o životu u petnaest putovanja i postaja čija se radnja događa u našem vremenu, te Nebo i zemlja svjedoči da je slična sudbina pratila svaku ljudsku prošlost te da je ni budućnost neće moći izmaći.

U predgovoru dr. fra Miljenko Šteko zapisao je kako je raznolikost od uobičajenih križnih putova u spomenutom križnom putu u tome što autor uvodi likove Pustinjak, Objavljivač, Ljetopisac i Molitelj, koji već predloženom simbolikom, daju pečat osobnosti. U sjeni tradicionalnih nazivlja autor fra Šito iz vlastita lirskog opusa nadjeva neuobičajene novosti kao što su: "Sebi iskopani grob", "Djevojčin rubac?" ili "Kruh naš svagdanji". Samim naslovom "Slabo prikovani Krist na križu" autor je želio obilježiti sve napisano. Kako je teolog potka svakog stajališta njegova Križnoga puta nosi bitnost tradicionalnog teološkog promišljanja, a kao vrstan profesor psihologije, sve pojedinosti koje mnogima olako izmaknu iz obzorja, on zapaža i s njima se introspekcijski suživljuje, sve produbljuje u svjetlu svijeta koji ga okružuje i kao rukovet cvijeća stavlja pred čitatelja. Posebno su dirljive iskrene i duboke molitve na kraju svake postaje.
Uzorak Slike

Uz cijenu od 50 kuna knjigu u tvrdom uvezu krase slike akademske slikarice dr. Kristine Kramer, a može se nabaviti u svim knjižarama Teovizije i ostalim knjižarama duhovnog sadržaja.

Fra Šimun Šito Ćorić je književnik, psiholog i kantautor, poznat kao autor brojnih knjiga literarnog i znanstvenog sadržaja, te cijelog niza nosača zvuka. Mnoge su mu knjige prevedene na više jezika. Živi u Švicarskoj, gdje sada djeluje kao voditelj HKM Solothurn i Nacionalni koordinator Hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj.

IKA.hr