Nisu imali za sprovod bebe: U pola dana dobili su 8.000 kuna

Teško mi je, ali u ovoj boli jedina utjeha su nam ljudi koji su nam pomogli da možemo pokopati svojeg anđela, kroz suze priča Tihomir Repinac (51) iz Lipika.

- Još jučer nisam znao hoću li ću moći pokopati bebu. Siromašni smo, nemamo novca. U Komunalcu u Pakracu rekli su mi da prvo donesem 1000 kuna pa će mi odobriti ukopno mjesto. Pitao sam mogu li platiti u dvije rate, rekli su mi da se to plaća u gotovini i da pronađem novac. Pomirio sam se s tim, izašao, ali nisam znao gdje i od koga da tražim novac. Još mi je teža bila pomisao što ću reći svojoj Valentini. Kako ću joj reći da ne mogu pokopati dijete - bio je užasnut.

Zahvaljujući dobrim ljudima koji su pročitali priču u novinama, Tihomir je sakupio dovoljno novca da može pokopati mrtvorođenog Petra. U samo pola dana uplatili su mu 8000 kuna. U pomoć mu je priskočio i Grad Pakrac.

- Novac je došao i iz Francuske. Neka je gospođa uplatila 150 eura. Hvala svima koji su nam pomogli - rekao je Tihomir. Mrtvorođenu bebu pokopao je u subotu u podne. Majka nije mogla biti na pogrebu jer je još u bolnici.

- Valentina je nesposobna za rad, a ja povremeno cijepam drva, kopam kanale, čistim. Živimo od 950 kuna socijalne pomoći i 280 kuna dječjeg doplatka - očajan je.

24sata.hr