Nezadovoljni Vukovarci čekićima razbili ploču s dvojezičnim natpisom

... tjedna, s postavljanjem ploča počelo se jutros, piše Dnevnik.hr.

Rano jutros počelo je postavljanje dvojezičnih ploča, ispisane latiničnim i ćiriličnim pismom, u Vukovaru. Prva ploča postavljena je na zgradu policije, dok su prosvjednici nakon toga spriječili postavljanje ploče na zgradu državne uprave.

Prve ploče postavljene su prije 6 sati ujutro na zgradu policije i zgradu državne uprave. Okupljeno je nekoliko građana koji prosvjeduju zbog postavljanja ploča, a ispred zgrade državne uprave angažirana je i interventna policija, piše Večernji list.

'Na zgradu državne uprave pokušalo se jutros staviti ploče no zbog prosvjednika, kojih je tridesetak, postavljanje je odgođeno te u ovom trenutku ne mogu reći hoće li biti i kada će biti postavljene', rekao je pročelnik vukovarsko-srijemskog Ureda državne uprave Goran Bošnjak za Hinu nešto prije devet sati.

Dodao je da se oko prosvjednika nalaze snage specijalne policije, a potvrdio je da su jutros dvojezične ploče na latiničnom i ćiriličnom pismu postavljene na zgradu Policijske postaje.

Žurno postavljanje navedenih ploča posljedica su najave Stožera za obranu hrvatskog Vukovara koji je najavio kako će uz potporu građana dežurati pred zgradama državnih institucija od danas od 06,00 h ujutro.
Način i vrijeme postavljanja ploča nije primjereno mjestu i političkom trenutku u kojem se nalazimo. Svakako je odraz političke i svake druge nedosljednosti aktualne vladajuće garniture počevši od premijera Zorana Milanovića, ministra uprave Arsena Bauka, pa do njihove marionete gradonačelnika Vukovara Željka Sabe.

Najavom postavljanja navedenih ploča zapitao sam se javno pred medijima ispred zgrade Državne uprave u Vukovaru na koji će način te ploče biti postavljene te konstatirao da mogu biti postavljene jedino kriomice pod okriljem mraka. Istog dana moju izjavu je demantirao aktualni ministar uprave Arsen Bauk najavljujući da će postavljanje prve ploče u gradu heroju Vukovaru biti praznik demokracije, te da će iste biti postavljene javno i svečano.

Građani neka procjene sami žele li da i u njihovo mjesto stigne 'praznik demokracije' u režiji Milanovića, Bauka i Sabe tijekom kojeg se grubo krše prava hrvatskih branitelja, građana Vukovara i invalida Domovinskog rata na slobodu kretanja po gradu kojeg su branili', stoji u priopćenju kojeg potpisuje glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić.