Nevrijeme s tučom pogodilo Makarsku, snijeg na Biokovu!

Nakon dugog niza hladnih dana, južni vjetrovi su donijeli osjetno topliji zrak do unutrašnjosti Hrvatske, gdje je mjestimično temperatura prešla ugodnih 15°C.

Osobito nestabilno od jutra prevladava u Dalmaciji. U jutarnjim satima jači razvoj grmljavinskih oblaka zahvatio je područje između Rogoznice i Splita, a prema podacima mreže automatskih postaja Pljusak.com, najviše kiše tijekom jutra palo je na području Kaštela, oko 15 litara po metru kvadratnome, piše portal Crometeo.hr.

U ranim popodnevnim satima nevrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom zahvatilo je dijelove otoka Brača, da bi nešto prije 14 sati zahvatilo i makarsko području. Grmljavinsko nevrijeme je trajalo oko pola sata, a palo je 13 litara oborine u kratkom vremenu, zbog čega su se pod vodom našle neke makarske prometnice. Dijelove Makarske rivijere zabijelila je tuča, no nigdje nije zabilježena materijalna šteta jer su zrna tuče bila sitna.

Za vrijeme nevremena temperatura se u Makarskoj spustila na 11°C, a na najvišem vrhu Biokova, Svetom Juri, na 0 stupnjeva Celzijevih, gdje je pola sata padao snijeg i kojega je u kratko vrijeme napadalo oko 5 centimetara.