NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ U SPLITU Baka organizirala otmicu unuke, pomogla joj policijska službenica

Sedamdesetjednogodišnja baka koja živi u jednom mjestu blizu Sinja organizirala je otmicu svoje 19-godišnje unuke na području Splita, ali ne da joj naudi, nego da je uvjeri kako se treba vratiti kući te da je otmicom poduči kako na svijetu ima i loših ljudi koji bi joj mogli i nauditi.

Naručiteljica je bila uvjerena da se njezina unuka već duže vremena nalazi u lošem društvu te je nakon verbalnih molbi i prešla na djela želeći da unuku otmicom uplaši i dovede je u situaciju da malo razmišlja o svom životu i budućnosti. Djevojka je, naime, otišla od svoje kuće u Splitu u Mihanovićevoj ulici na Mejama te je zajedno s godinu dana starijom prijateljicom unajmila stan.

I upravo kada su njih dvije pozvale prijateljice da proslave useljenje u taj podstanarski stan, dogodila se otmica u režiji bake u kojoj je ukupno sudjelovalo sedmoro počinitelja, među kojima je i 44-godišnja policijska službenica iz PU ličko-senjske, bakina 24-godišnja poslovna partnerica kojoj se ona i požalila na problem i koja je sve to oko otmice i organizirala, te jedna bivša nogometašica koja je bila na tom tulumu.

Nogometašica koja je zadnju svoju utakmicu odigrala prije tri godine je bila u dosluhu s otmičarima jer ih je nazvala na mobitel i obavijestila da su djevojke na okupu te im je prije upada otvorila vrata stana u kojem se slavilo.

Otmičari nisu djevojke tukli, nisu ih verbalno maltretirali niti su imali ikakvih seksualnih ili drugih poriva i aluzija, ali su ih vezali plastičnim vezicama te su njih petero iz stana strpali u unajmljeni kombi koji je čekao na ulici da bi potom svih pet djevojaka odveli na Klis gdje su ih posjele na klupice dok su razmišljali gdje će ih dalje odvesti i ostaviti.

U međuvremenu je iz otmice otpala nogometašica, a dvije podstanarke i njihovu 20-godišnju prijateljicu otmičari iz Klisa odvode do kamenoloma Križice u blizini Dicma gdje ih ostavljaju, a kasnije ih je tamo našao zaštitar. Njihovu stanodavku ne ostavljaju s njih tri nego je vode na drugo mjesto gdje je puštaju i objašnjavaju joj situaciju o čemu se radi u ovoj priči s naglaskom da je ovo fingirana otmica s edukativnom životnom porukom.