Nastavlja se suđenje bivšem premijeru: sestre Sanader se nisu pojavile, ispričale su se sutkinji putem e-maila

Ivo Sanader, suđenje
Na Županijskom sudu u Zagrebu danas se nastavlja suđenje bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media.

Suđenje vodi sutkinja Irena Kvaternik, a danas je na dnevnom redu zakazano svjedočenje Sanaderove supruge Mirjane te dvije kćeri - Petre i Brune.

Kako nam javlja naša reporterka Ivana Ivanda, koja na terenu prati slučaj, na svjedočenju se nije pojavio nitko od svjedoka - Sanaderova supruga Mirjana, te kćeri Petra i Bruna.

Svjedokinje Petra i Bruna Sanader e-mailom su obavijestile sud da su upoznate s današnjom raspravom i pozivom da pristupe sudu, ali su ispričale nedolazak. Pozive nisu primile s obzirom da Bruna živi u Njemačkoj, a Petra u SAD-u.

Obje su obavijestile sud da će dostaviti pisanu izjavu u kraćem roku.

Sanader je na proteklom suđenju rekao kako je cijeli slučaj 'velika namještaljka' te kako očekuje da 'svjedoci kažu svu istinu', tako da nema sumnje kako će supruga Mirjana danas svjedočiti u njegovu korist.

Fimi media najveća je korupcijska afera koja je potresla hrvatsku politiku. Uz premijera Ivu Sanadera u aferi za izvlačenje novvca iz državnih institucija i firmi nepravomoćno je osuđenja i njegova bivša stranka HDZ, kao i niz bivših državnih dužnosnika i ministara, uključujući i Božidara Kalmetu i Damira Polančeca.

Na suđenju se trenutno čitaju iskazi Sanaderove supruge Mirjane.

vijesti.hr