'Nakon predstave na Pelješkom mostu strojeve smo vraćali na gradilište Dalmatine'

Obično dizalicu, rovokopač i nekoliko kamiona s radnicima koji su morali istovarivati nekakvu građu i glumiti da nešto rade, kaže šef gradilišta jednog od izvođača radova na autocesti Zagreb-Dubrovnik.

Autor: Damir Grund|dnevno.hr

Poput svog prethodnika Ive Sanadera 2007. godine, premijerka Jadranka Kosor najavila je za ovogodišnji rujan pokretanje građevinske mehanizacije na Pelješkom mostu, svega nekoliko mjeseci prije parlamentarnih izbora.

Da se radi o jeftinom predizbornom triku koji će u najboljem slučaju pred kamere opet dovući nekolicinu građevinara-statista svjedoči šef gradilišta jedne zagrebačke tvrtke, koju su kao izvođača, Hrvatske ceste, prije četiri godine, angažirale na pripremnim radovima.

- Svaki puta kada bi novinari dolazili na gradilište u poduzeću je na teren poslano nešto građevinske mehanizacije s obližnjeg gradilišta Dalmatine. Obično dizalicu, rovokopač i nekoliko kamiona s radnicima koji su morali istovarivati nekakvu građu i glumiti da nešto rade. Da bi sve djelovalo uvjerljivije često smo neke manje dijelove uistinu i betonirali. No, ubrzo nakon cijele te predstave, sve strojeve bismo vratili natrag na teren oko autoceste gdje nam je mehanizacija uistinu bila i potrebna, kaže inženjer građevine angažiran na radovima na Dalmatini. Kako još uvijek radi za spomenutu tvrtku, identitet poznat portalu Dnevno.hr, ostati će mu skriven.

Sa stajališta struke napominje kako bi se ozbiljnost namjere o gradnji pokazale tek kada bi se na morsko dno počeli postavljati tkz. piloni, stupovi na kojima bi počivala cijela mosna konstrukcija.

- Ovo što je do sada napravljeno je smiješno. Mi se kao tvrtka bavimo niskogradnjom i obično nam za izvođenje najzahtjevnijih radova na kopnenim potpornim stupovima treba najviše dva do tri mjeseca. Most se sa zastojima navodno gradi već četiri godine a u more se još nije niti 'ušlo'. Sve do tog djela projekta, radovi se ne mogu takvima niti nazvati, naglašava naš izvor.

Da se mehanizacija na mostu uistinu 'pali' samo prije izbora govori i podatak da su Hrvatske ceste osigurale tek stotinjak milijuna kuna za nastavak radova, od vrtoglavih 1,95 milijardi koliko iznose predviđeni troškovi. To bi, međutim, trebalo biti dovoljno za ovu (izbornu) godinu. A za dalje će se morati pobrinuti nova vlast.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će to učiniti s obzirom da je Europska investicijska banka poručila kako ne namjerava financirati gradnju mosta, a cijeli projekt je nazvan - besmislenim.

No, ono što je besmisleno za EU nije i za HDZ, pogotovo prije izbora.