Na pogrebu Zvonka Bušića puno više ljudi nego što to žele reći hrvatski mediji

Među njima bilo je hrvatskih branitelja, uključujući i najpopularnijeg hrvatskog glazbenika Marka Perkovića Thompsona. Nakon velebnog pogreba za zagrebačkom groblju Mirogoju sudionici pogreba uputili su se prema Markovom trgu, dakle, prema Banskim dvorima. Naravno, pogađate, zašto, naime, istaknuti hrvatski domoljub ubio se zbog razočarenja činjenicom da bio primoran živjeti u državi o kojoj je godinama sanjao, za koju se borio i robijao, a ona je danas sve samo ne to. Prema nekim procjenama na posljednjem ispraćaju Zvonka Bušića okupilo se između pet i deset tisuća ljudi, naravno, nitko od glacnih aktera aktualnig anacionalnog režima nije se pojavio na središnjem zagrebačkom groblju, uostalom,to ne čudi, naime, Bušić je bio borac priotiv nekima od njih voljene Jugoslavije.

Podsjetimo, na pogrebu karizmatičnog hrvatskog emigranta okupila se i krema hrvatskog društva, mnogi istaknuti politićari i ratnici, kao što su Tomislav Karamarko i Milijan Brkić, Davor Domazet Lošo, Slaven Letica, Miroslav Tuđman, Nenad Ivanković, Luka Mišetić, Dunja Zloić-Gotovina, Ivan Tolj, Josip Klemm, Hloverka Novak-Srzić, Pavle Kalinić, Dražen Budiša, Ante Žužul, Ante Beljo, Mladen Schwartz, Dobroslav Paraga, Zvonimir Šeparović, Marko Perković Thompson, Zdravko Mamić, Tomislav Horvatinčić, Darinko Kosor, Vladimir Šeks, Ivić Pašalić i drugi...

- Pozivamo vas da poslije sahrane formiramo kolonu i krenemo na Markov trg, gdje ćemo tražiti ostavku projugoslavenske i protukomunističke vlasti", stoji u lecima koje potpisuju "hrvatski domoljubi - stoji u pozivu kojim se poziva sudionike pogreba da krenu prema Markovom trgu.

Naravno, na samom pogrebu i poslije njega nikakvih incidenata nije bilo, niti se u govorima spominjala tragikomična situacija u Vukovaru, koju je zapravo režirao aktualni režim uz pomoć svojih medijskih trabanata.

tinolovka-news.com