Na granici kod Dubrovnika zaplijenjeno 7,5 kilograma heroina

Na granici kod Dubrovnika zaplijenjeno 7,5 kilograma heroina

... graničnom prijelazu Karasovići, izvijestila je u četvrtak dubrovačka policija.

Heroin, pakiran u 14 paketića, ukupne težine 7,417 grama otkriven je jučer u jutarnjim satima. Automobil talijanskih registracija vozio je 62-godišnji albanski državljanin sa prebivalištem u Italiji, a droga je pronađena u posebno napravljenom bunkeru ispod podnih obloga vozila.

U policiji kažu da su tijekom ulazne granične kontrole policajci postaje Gruda osjetili miris ljepila kojim su zalijepljene podne obloge čitavom dužinom vozila, zbog čega su posumnjali na krijumčarenje i od suda zatražili nalog za pretragu.

Pregledom je ispod podnih obloga pronađen posebno izrađen bunker u kojem se nalazila droga čija "sveukupna tržišna vrijednost iznosi više od 300 tisuća, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji dosegla iznos od preko tri milijuna kuna", navodi se u policijskom izvješću.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, uhićen je albanski državljanin u četvrtak ujutro, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

FENA