Na Facebooku vabili maloljetnike da prodaju marihuanu za 8000 kuna

Pretragom stanova na osam adresa ukupno je zaplijenjeno 1370 grama marihuane, tri biljke indijske konopce, pet digitalnih vaga, 15 mobitela, malokalibarska pušta, pištolj marke M-70, veća količina streljiva te sedam tisuća kuna, rečeno je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi međimurskoj.

U uhodanom lancu preprodaje droge glavni je organizator bio 28-godišnjak iz Trnovca Bartolovečkog, mjesta nedaleko od Varaždina, dok su mu dvojica pomagača, 55-godišnjak i 25-godišnjak, prema prethodnim dogovorima, pakirali i isporučivali drogu, koju su imali skladištenu kod sebe.

Procjenjuje se da je 28-godišnjak preprodajom zaradio najmanje 180 tisuća kuna. Protiv 11 osoba podnesene su kaznene prijave. Nakon saslušanja pet je osoba pušteno braniti se sa slobode, a ostalima je određen pritvor.

Preprodavači su na Facebooku i Skypeu kontaktirali s većim brojem mlađih osoba, ne starih od 14 godina, kojima su nudili da za njih prodaju marihuanu svojim vršnjacima uz mjesečnu zaradu od šest do osam tisuća kuna. (DL)