Na Biokovu minus 15

Na Biokovu minus 15
Na Biokovu je jutros zabilježena najniža temperatura u Hrvatskoj - prema informaciji dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a, na vrhu Svetom Juri temperatura se spustila na minus 15 Celzijevih stupnjeva, a na Makarskom primorju zabilježeni su orkanski udari bure.

Jutros su na Makarskom primorju zabilježeni i orkanski udari vjetra s brzinom od 136 kilometara na sat, doznaje se od Gradskog centra Osejava u Makarskoj. Ovih dana bura je olujne jakosti, prosječne brzine od 80-ak a na udare do 110 kilometara na sat.

Jaka bura počinila je štete u Makarskoj na kioscima, tendama, ugostiteljskih objektima i gradilištima, u borovoj šumi i maslinicima, a vatrogasci su imali nekoliko intervencija na otklanjanju borova što ih je vjetar polomio i bacio na prometnice.

Trajektni promet na liniji Makarska - Sumartin već je drugi dan u prekidu. Autobusi iz pravca Zagreba kasne u dolasku 30-ak minuta, dok se autobusni promet prema Splitu i Dubrovniku odvija redovito.

Zbog mogućih jačih bočnih udara vjetra vozačima se preporuča pozornija vožnja kod svetišta Vepric kod Makarske, kod Baškog Polja na Jadranskoj magistrali (D 8) kao i na brzoj cesti (broj 535) od Baškog Polja do južnog portala tunela Sveti Ilija u Bastu, doznaje se od Gradskog centra Osejava u Makarskoj.

Hina