Mostarka Željana Zovko od danas zastupnica u EU parlamentu

željana zovko
Zovko ulazi u Europski parlament kao zamjena za Davora Ivu Stiera koji je nakon pobjede HDZ-a na prijevremenim parlamentarim izborima ušao u Vladu i postao ministar vanjskih poslova. Mandat joj treba biti potvrđen u ponedjeljak na plenarnoj sjednici u Strasbourgu.

- Kao zastupnica u Europskom parlamentu nastavit ću raditi ono što je do sada radio ministar Stier. Dolazim iz BiH, ali to ne znači da sam zastupnica samo bosanskohercegovačkih Hrvata, nego ću provoditi program koji smo predstavili biračima na izborima za Europski parlament - kazala je Zovko koja će u Bruxellesu preuzeti poslove koje je do sada obavljao Stier.

Riječ je o Odboru za razvoj i međunarodnu trgovinu, te vanjskoplitičkom odboru. Zovko kaže da je u vezi s poslom koji je čeka u EP obavila više konzultacija sa Stierom koji ju je uputio u tematiku s kojom će se nastaviti baviti, a zadržat će i njegove asistente, objavio je Jutarnji list.

Nije, međutim, poznato koga će hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović predložiti za novog veleposlanika BiH u Italiji.