Mladića cimeri dva tjedna tukli, silovali, rezali žiletom...

remetinac

Teške optužbe

Dvadesetrogodišnjak koji je jučer prijavio zlostavljanje naveo je kako su ga drugi osumnjičenici tukli, rezali žiletom, gasili po njemu čikove te pokušali silovati drškom metle.

Nakon što je prijavio događaj u Okružnom zatvoru u Remetincu, gdje je bio pritvoren, odvezen je u Kliničku bolnicu Sestre milosrdnice, gdje je liječnički pregledan, a potom je vraćen u zatvor u Remetincu, gdje je premješten na drugi odjel.

O tome što se događalo u ćeliji remetinečkog zatvora, kako doznaje Jutarnji list, pokrenuta je i interna istraga. Međutim, ozljede očito nisu bile takve da bi zahtijevale smještaj pritvorenika u Bolnicu za osobe lišene slobode na Svetošimunskoj.

Mladić je u pritvoru od sredine siječnja ove godine, a bio je pod istragom zbog prijetnje i pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede članovima obitelji. No, ono što je najvjerojatnije je da se prema njegovim tvrdnjama nije radilo o jednokratnom događaju, nego se zlostavljanje provodilo puna dva tjedna.

Bili na ispitivanju

Trojica osumnjičenika su iz zatvora u Remetincu jučer prevezena u Policijsku postaju u Novome Zagrebu radi ispitivanja. Pod kakvim su bili optužbama, nismo uspjeli doznati i ubrzo će se pojaviti pitanje je li netko od njih uskoro trebao biti pušten iz Remetinca, odnosno je li mu istjecala kazna ili istražni zatvor. U tom slučaju Državno odvjetništvo može od suca tražiti da im se istražni zatvor odredi po novoj osnovi, odnosno zbog novih optužbi.