Mlada Hrvatica ide u zatvor zbog domoljubnih stihova ostavljenih na vratima Banskih dvora!

...prekršajni nalog od 1200 kuna, koji mora platiti ukoliko ne želi u zatvor. Razlog - simbolično pribijanje papirića sa domoljubnim stihovima na vrata Banskih dvora!

Ne smijete više hrvatskoj Vladi ni pjesmicu napisati, a da ne završite iza rešetaka ili da vas 'novčana pravda' s hrvatskih sudova, ne stigne ekspresno!
Novčana kazna najljepši je scenarij koji bi mogao zadesiti hrabru aktivisticu Kristinu Ćurković zbog domoljubnih stihova koje je napisala svojoj Hrvatskoj. Djevojka koja je još od ranije poznata javnosti, zbog performansa kojima je u nekoliko navrata javnosti pokušala ukazati na nedosljednost vlasti, nepravdu i nemoral na kućnu je adresu dobila prekršajni nalog od 1200 kuna, koje mora platiti ukoliko ne želi u zatvor. Razlog - simbolično pribijanje papirića sa domoljubnim stihovima na vrata Banskih dvora!
Mlada aktivistica je u razgovoru odlučno kazala da neće platiti izrečenu joj novčanu kaznu, pojasnivši kako nije stvar u novcu već u principu. - Da je riječ o jednoj lipi, isto bih postupila. Spremna sam ići u zatvor i raskrinkati ovu državu i ovu vlast do kraja, pokazati javno u kakvom je stanju država. - rekla je Kristina. Dodala je da neće odustati od svog aktivizma dok god su na slobodi oni koji su opljačkali i pljačkaju Hrvatsku, koji su je ponizili i izdali, koji aboliraju četnike i 'gaze po životima onih koji su krv prolijevali za nju'.

Podsjetimo, riječ je o djevojci koja je 2011. godine, zajedno s aktivisticom Anitom Barišić, pokvarenim jajima zasula omiške HDZ-ovce.
Na meti im se, uz druge HDZ-ovce, tada našao i tadašnji tajnik te stranke Branko Bačić. Djevojke su ih gađale jajima izvikujući: - Ovo vam je za Purdu, ovo vam je za škverove, ovo vam je za branitelje, krizu i propale firme. -

Nakon toga, Kristina je opet stupila u akciju i napravila novi performans - došla je jedan dan ispred Banovine, postavila stepenice, skinula zastavu Europske unije, te na istom mjestu izvjesila barjak Republike Hrvatske! Nakon što je zamijenila zastave, djevojka je sam pozvala policiju i prijavila svoje djelo. Taj postupak je još uvijek u tijeku, kako doznajemo, odnosno u postupku je žalbe.

Pjesmu koja će je naposlijetku stajati zatvora ili globe od 1200 kuna, hrabra djevojka je napisala u ime 'svake kapi krvi i svake suzu koju je popila njena Hrvatska', kako je sama rekla.

Papirić sa domoljubnim stihovima prikovala je čekićem i čavlom na vrata Vlade na Markovom trgu.

- To je poruka svima. Iako sam svjesna da će me kažnjavati, nema predaje. Idemo do kraja. - poručila je Kristina Ćurković.


Ovo su stihovi zbog kojih je Kristina spremna i na zatvor:

Stijeg što drži
ta smrznuta ruka
i za njega gine,
po tome stijegu danas gaze,
i tuđe boje izdajnici viju,
umjesto da Trobojnicu paze.
Dok čekaju dan sudnji
ona pokriva junake
koji su za bližnjeg krv dali
i Hrvatima se zvali.
A tebi što slušaš ovu zbilju
razmisli o istini ovoj
dok slobode imaš u izobilju:
tko je za tebe borio boj?
Za tvoj jezik i za tvoje boje,
tvoj narod je štitom srcem stao,
da bi danas ovo bilo tvoje,
da bi se i ti Hrvatom zvao.

dnevno.hr