Milan Kujundžić najavio kandidaturu za predsjednika Hrvatske

Milan Kujundžić, Hrvatska zora, Milan Kujundžić, Hrvatska zora, kandidatura, Milan Kujundžić,  predsjednički kandidat, predsjednički izbori, Savez za Hrvatsku j, Milan Kujundžić, predjednički izbori,  predsjednički kandidat, Milan Kujundžić, predizborna kampanja, za predsjedničku kampanju , Treći entitet, položaj Hrvata, Milan Kujundžić, branitelji, Milan Kujundžić, Split, izbori
...da se stvara nova Hrvatska, zemlja hrabrih i ponosnih ljudi, Hrvatska čiji će predsjednik biti oporba svakoj vlasti koja ne vodi zemlju u pravom smjeru, a to može samo predsjednik koji ne nosi dug i obveze prema bilo kojoj stranci i interesnoj skupini.

Došlo je vrijeme za promjene, ne može se više krasti budućnost hrvatskoj djeci, poručio je Kujundžić sa skupa u Zagrebu na koji je došao uz zvuke pjesme Stina pradidova te odobravanje brojnih simpatizera.

Uvjeren je kako hrvatskom narodu može dati bolju budućnost, te kako zajedno s njim može stvoriti prosperitetnu Hrvatsku. Moramo hrvatskom čovjeku vratiti dostojanstvo, ugasiti beznađe, vratiti nadu i ponos, ističe Kujundžić i poručuje kako su za to potrebni drugi ljudi, ne oni kojima su se s kolijevkom prostirali crveni tepisi.

Otkrio je i što će raditi, ako bude izabran za predsjednika države. Uredit ću državu, početi voditi državnu, nacionalnu, a ne stranačku politiku, obećava Kujundžić.

Kaže kako se mora ujedniti hrvatski narod u zemlji i iseljeništvu, zaštititi dignitet Domovinskog rata i branitelja, posebno skrbiti o Hrvatima u BiH, napraviti novi regionalni ustroj, odnosno organizirati državu u pet velikih županija, osnažiti sustav obrazovanja.

Obećava cestovno spajanje južne Hrvatske s ostatkom države, kaže kako se mora sačuvati i ojačati Hrvatsku vojsku, pokrenuti borbu protiv političke i svake druge korupcije, Hrvatska se treba okrenuti poljoprivredi, reindustrijaizaciji, energetici, prometu, mora se demogarski obnoviti.

Što učiniti s narodom koji umire, u zemlji u kojoj su vlasti ugasile nadu opstanka najsposobijima, upitao se Kujundžić. Kad je riječ o funkciji predsjednika Republike, naglašava da predsjednik mora biti državnik, a ne eksponent interesa domaćih i stranih grupacija, mora biti oporba u pozitivnom smislu.
Ono što ću sigurno napraviti, ukinut ću instituciju doživotnog predsjednika, najavio je Kujundžić i 'zaradio' frenetičan pljesak.

Isti je pljesak dobio i za poruku da se mora zaštiti dignitet Domovinskog rata, promijeniti laž u preambuli Ustava, jer Domovinski rat je temelj suvremene hrvatske države.

Kujundžić poziva na dijalog i istinu, naglašava kako se ne smije ostati u ideološkim i stranačkim rovovima koji su uništili hrvatsku državu. Oni nas žele zadržati u tim rovovima, jer oni od njih jedino imaju koristi, i kao jazavci iz tih rovova truju i uzimaju sve od hrvatskog naroda, ustvrdio je Kujundžić.

Novi predsjednik, kaže, mora donijeti novi Ustav, nisu dovoljne parcijalne promjene koje danas neki prigodničarski zazivaju, treba promijeniti izborni zakon korijen svih zala i nevolja.

Sramotnim je ocijenio što Josipa Perkovića, umjesto hrvatskog, procesuira njemačko pravosuđe. To je grijeh prethodnih i sadašnjih političkih kasta i hrvatskog pravosuđa, mogli su to napraviti da su htjeli, skrivali su sebe i svoje očeve, skrivali su pljačku, to su radili, ustvrdio je Kujundžić.

Nije imao pohvalnih riječi za rad aktualnog predsjednika države. U mandatu predsjednika na odlasku BDP pada, udvostručen je državni dug, stotine tisuća građana došle su na rub egzistencije, utrostručen je broj ovrha, pobrojao je.
Stoga je, kaže novom hrvatskom predsjedniku beskrajno puno raditi, a ne pričati priče.

Moramo zaustaviti proces propadanja, demokratizirati državu, dovesti nove ljude, vratiti nacionalni i ljudski ponos, a za to je potrebit i novi predsjednik, koji ima životno iskustvo znanje, snagu i odlučnost, poručio je Kujundžić. Predsjednik, kaže, ne može šutjeti pet godina, spavati zimski san, a onda kad mu treba novi mandat, probuditi se i početi govoriti što bi sve radio.

Hrvatskoj, naglašava, treba predsjednik koji će biti oporba svakoj vlasti koja ne vodi zemlju u pravom smjeru, a to može samo predsjednik koji ne nosi dug i obveze prema bilo kojoj stranci i interesnoj skupini, predsjednik koji se neće ugibati prema ničijim interesima, koji će časno predstavljati svoju zemlju, a ne hodati po svijetu i sramne stvari govoriti o svojoj zemlji.

HRT.hr