Mihajlo Lipinčić (33) vatrogasac sam spasio više od 30 ljudi u Rajevu Selu

rajevo selo, Drenovci, Mihajlo Lipinčić, heroji
Kad je voda probila nasip, u Rajevo Selo došao sam za samo 15 minuta. Čamcem sam obilazio kuće, doslovno sam se punom brzinom zalijetao protiv bujice kako bih ušao u njihova dvorišta, govori Mihajlo Lipinčić.

Dok su se spasioci tek pokušavali ekipirati, vatrogasac iz Drenovaca na sigurno je dovezao više od 30 ljudi. Mihajlo je iz kuće izvukao i Petra Sirotkovića, ali nije uspio spasiti njegovu majku, čije su tijelo pronašli tek u ponedjeljak.

- Bila je to strašna borba, Petra sam jedva iščupao. Ali nije bilo šanse ponovno se vratiti i po njegovu majku. Sad kad vidim ona vozila kojima vojska ulazi u Gunju, samo se nasmijem i kažem da je ovaj naš maleni čamac naša amfibija - kroz smijeh govori Mihajlo.

U znak zahvalnosti što mu je spasio i suprugu i osam pasa, strastveni lovac iz Gunje Alija Kevrić poklonio mu je lovački nož.

Uz Mihajla, istinskim herojem sumještani smatraju i Nedžada Dudovića (43), također iz Rajeva Sela. On je izgubio svojih šest krava, kuća i traktor su mu potpuno potopljeni i trenutno živi od pomoći prijatelja. No kuću nije htio napustiti.

- Spašavam samo tuđe, svoje sam izgubio. Dok znam da je netko u selu živ i treba mu pomoć, ne pada mi na pamet otići - kaže Nedžad.