Mesić šuti o uhićenoj braći Lijanović koja su mu platila kampanju

mesić
... u vlasništvu širokobriješke poduzetničke obitelji Ivanković, čija su četiri člana u srijedu pritvorena zbog sumnji u gospodarski kriminal, pri čemu je Mladen Ivanković Lijanović jučer pušten na slobodu.

Lijanovići su prije devet godina donirali 200 tisuća kuna za Mesićevu kampanju, a najvjerojatnije se, prema prisjećanju tadašnje voditeljice Mesićeva izbornog stožera Štefanije Balog, radilo o donaciji u hrani i drugim potrepštinama.
- Ne sjećam se sada svih detalja jer sam vodila tri izborne kampanje, ali ne vjerujem da je bila riječ o donaciji u novcu. Nismo mi tada primali tolike donacije u novcu - kazala nam je jučer Štefanija Balog, čija je tvrtka "Arhitektonski studio" istom prigodom Mesićevu kampanju pripomogla s 370 tisuća kuna.

Više od Lijanovića, osim Štefanije Balog, tada su za kampanju bivšeg predsjednika donirali još samo poduzetnici Željko Žužić (450 tisuća kuna) i Enver Moralić, čija je tvrtka "Kemokompleks" priložila 300 tisuća kuna. Isti iznos kao i Lijanovići darovao je tadašnji građevinski mogul u usponu Ivan Ergović, odnosno njegova tvrtka "Dilj".

Nakon zbližavanja u predizbornoj kampanji, Lijanovići su se hvalili prijateljstvom s tadašnjim šefom države. Zabilježeni su i neki njihovi službeni susreti na Pantovčaku. No, čini se da prijateljstvo širokobrijeških poduzetnika i Stjepana Mesića više nije tako čvrsto. Iz Ureda bivšeg predsjednika Republike, naime, jučer nam je kratko poručeno kako Mesić nema komentara na vijest o uhićenju Lijanovića.

slobodna dalmacija