'Mesić je prauzrok svog zla kojeg smo doživjeli, a ni Milanović nije ništa bolji!'

Govoreći o Memoarima, bivši saborski zastupnik i povjesničar Ivan Mustać rekao je kako u knjizi posebno mjesto zauzima dr. Franjo Tuđman koji je prikazan kao hrabri i odlučni vođa, s naglaskom na njegovu duhovnost i domoljublje koje nikada nije skrivao.

'Političku situaciju u Hrvatskoj danas najbolje ilustrira činjenica da se uz Tuđmana najviše sotonizira bivšeg ministra obrane Gojka Šuška', istaknuo je Mustać dio zapisanih memoara.

'Uvijek imam tremu kada dođem u Dubrovnik. U njemu živim prošlost, budućnost i sadašnjost. Sjećam se rata ovdje, i siguran sam da će hrvatski narod znati sačuvati istinu o svojoj prošlosti. Na temelju svjetla iz prošlosti znati ćemo osvijetliti budućnost.
Stvorili smo državu, na nama je kakva će biti. Uskoro ulazimo u EU, a prošle godine skinuli smo mrlju s naše Domovine i čisti ulazimo u Europu', istaknuo je autor knjiga Zdravko Tomac.

Tomac je rekao i kako je memoare završio igrom slučaja dan prije oslobađanja generala Ante Gotovine i Mladena Markača, a ovom prilikom osvrnuo se i na dan kada su generali oslobođeni.

'Premijer Milanović nije prihvatio istinu da je oslobađajuća presuda oslobađajuća i za Oluju i cijeli hrvatski narod". Onda je došao Josipović koji je poručio narodu kako se ne treba puno veseliti, nego i dalje tražiti krivce', rekao je Tomac. Upravo je taj dan bio presudan da on nastavi s pisanjem iako je prethodno bio najavio kako su 'Memoari' njegova posljednja knjiga. 'Peta haaška kolona i njezine žrtve' tako je napisana u nepunih šest mjeseci.

Tomac je govorio i o Miloradu Pupovcu kao i o Vesni Pusić, rekavši kako su glavni akteri antihrvatske politike već dva desetljeća, a nije štedio ni bivšeg predsjednika Stipu Mesića..

'On je prauzrok svog zla kojeg smo doživjeli. Od svjedočenja u Haagu do iskrivljavanja istine o ratu', smatra Tomac te nastavlja o aktualnom premijeru Zoranu Milanoviću: 'U Beogradu je donesen Memorandum 2. U njemu stoji da se karakter rata mora preokrenuti u građanski rat s podijeljenom odgovornošću. Tko je uveo taj pojam u hrvatski javni život? Zoran Milanović. Pogledajte samo Vukovar i nastojanja da se na silu uvede ćirilica. U Vukovaru ne živi trećina Srba, ali ova Vlada ne želi napraviti istragu kao npr. u Vrgorcu kada su oduzimali pravo glasa na izborima', naglasio je Tomac koji je ogorčen i na dio medija koji je u službi izdajničkih ideja.

Istaknuo je i kako je sramota da se na generalove knjige naplaćuje PDV jer su stavljene u kategoriju šunda.
'Uoči presude šalje se poruka svima nama koji smo branili Hrvatsku da smo šund i smeće', rekao je Tomac.

portaloko.hr