Maloljetni Hrvatski dragovoljac i branitelj Vukovara Darko Knežević: Ne tražim ništa za sebe nego za moju djecu

branitelji, hv, HVO, HVO, Mostar, Hrvatska, Europska unija, dan neovisnosti, branitelji, registar branitelja, reakcije, branitelji, Hrvatska, pismo tati, otac, domovinski rat, pismo, svjedočanstvo, branitelj, pismo tati, Hrvatska, pismo tati, Hrvatska, Hercegovina, pismo, Hrvatski branitelj, Zoran Milanović, pismo tati, Hrvatska, Hercegovina, branitelji, Hrvatska, pismo tati, pismo mrtvom ocu, pismo, progon, hrvatski branitelji, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, BIH, branitelj, pismo, prosvjedi, branitelji, Hrvatska, tajkuni, pismo mrtvom ocu, pismo mrtvom ocu, pismo tati, branitelj, zemlja, pismo, pismo mrtvom ocu, poplave, pomoć, Buna, spomenik, Mostar, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, Hercegovina, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, BIH, pismo tati, branitelj, Čapljina, Hrvatska zemlja, tužba, dokaz, Marina Radoš, Hrvatska zemlja, akcija oluja, Hrvatska, knin, hrvatski branitelji, gardijske brigade, pismo mrtvom ocu, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, homoseksualci, pismo mrtvom ocu, BIH, Hrvatska zemlja, pismo mrtvom ocu, Hr

Ja nisam ratovao da bih sa četnicima i agresorima svatovao i družio se sa njima. Rođen sam u malom selu Apševci kraj Lipovca 18.04.1974 godine i nakon 6 godina sa obitelji odlazim u Njemce kraj Vukovara gdje me je rat i zatekao. Stao sam sa 16 godina u obranu domovine, ne iz straha, ni iz objesti već iz ljubavi prema mojoj domovini. Ne svojatam Srbe koji su branili Hrvatsku ,svi su oni ostvarili svoja prava i beneficije. Tko je meni što dao? Odškolovao sam kćer zadnja je godina, mlađa hvala dragome Bogu završava osnovnu i nastavja dalje, a sin je tek krenuo u prvi osnovne.

Ništa nisam dobio od države, ni knjige, ni teke ni školski pribor dok Srbi kao manjina imaju sve i sve dobivaju od države kao i njihova djeca ,a opet se bune. Dok sam ratovao puno sam srpskih vojnika pustio i nisam ih htio ubijatii, a moju su majku silovali i mučili u zarobjeništvu. Sve sam dao za svoju djecu da ih odškolujem i izvedem na pravi put bez državnih potpora, čak sam i skupljao sekundarne sirovine željezo i ostalo i zato su me prozvali Cigo.

Gdje je tu domovina, a gdje sloboda pitam se? Maltretiraju me ljekove mi na kapajku daju, čak nemam socijalno i zdrastveno  niti imam kakvih prava. U mom domu ništa ne vrijedi niti kunu, djeca dobivaju dječiji doplatak, a supruga radi za minimalnu plaću i od toga preživjavamo dan za danom. Pitam se gdje su djeca rata koji su iz školskih klupa otišli u rat? Šta je sa njima i  tko o njima skrbi i vodi brigu. Od ministarstva Hrvatskih branitelja ne dobijam ništa, ne daju mi raditi valjda zato što imam šifru F43 i F62 (trajni poremećaj osobnosti)  a nije ni čudo koje sam strahote prošao u Vukovaru. Ne tražim ništa za sebe nego za moju djecu da se napokon mogu najesti i ljepo zaspati.

Tekst by:Ivica Lozina