FOTO  Makarska poziva Bosance i Hercegovce: Dođite, žao nam je zbog onog od prošle godine

Osim brojnih sniženja cijena hotelskog smještaja, Makarska će i ove godine svojim gostima pružiti bogat sadržaj, od sportova na moru do raznih manifestacija kulturnog i zabavnog karaktera za mlade, ali i one starije.

Mirjana Šutić, direktorica prodaje i marketinga Udruženja Hoteli Makarska, je za sarajevo-x rekla kako i ove godine očekuju dobru posjećenost Bosanaca i Hercegovaca te da prošlogodišnja izjava urednika jednog lista iz Makarske neće utjecati na to:

- Žao mi je što se to dogodilo prošle godine. Mi godinama njegujemo odnose sa BiH i, srećom, ona je bila jača od ove nesmotrenosti koja se desila u pisanim medijima. Prema našim podacima, Bosanci i Hercegovci su i dalje u vrhu što se tiče posjeta hotelima Makarske te očekujemo da će tako biti i ove godine, istakla je Šutić.
Jure Brkan iz TZ Makarske je naglasio kako su, od razvoja turizma u Makarskoj, među prvim posjetiteljima bili Bosanci i Hercegovci, te su uvijek bili i najbolji: "Nadamo se da ćemo tu vezu produbiti i ove sezone", dodao je Brkan, prenosi sarajevski portal.