Majka umrlog Azapovića: Mislili su ako imamo 13 djece da nam jedno neće biti važno!

Zaključak Markove majke o mogućnosti prevelike doze lijeka zbog jakih bolova moguće otkriva pravog krivca za smrt, ali ukazuje i na indirektnog. Onog, zbog kojeg je pokojni Marko uopće trpio bolove i zbog kojih je pretjerao s tramadolom.

Ana Azapović, majka Marka Azapovića koji je u osamnaestoj godini umro pod okolnostima oko kojih se još uvijek lome koplja, neutješna je. Uz svu bol s kojom se nosi nakon što je sahranila sina, sada još skupa sa svojom obitelji trpi i linč medija po kojima njen sin ispada narkoman, lopov, klošar i što je najgore, dijete o kojem se nitko nije brinuo.

Podsjetimo, Marko Azapović uhićen je 19. ožujka od županjske policije za koju je tvrdio da ga je maltretirala i tukla. Da je to istina, obitelj je dokazala liječničkim nalazom na kojem se zorno vidi kako se 18-godišnjak žalio da su ga u policiji 'šamarali, držali za vrat, udarali nogom u prsni koš, tjerali da kleči i radi sklekove'. Po tom istom nalazu, mladić je imao hematome na vratu, manji hematom na koljenu, dva natučena rebra i natečen vrat. Otprilike mjesec dana nakon ispitivanja Marko je umro, a onda su krenula nagađanja. Tvrdnja roditelja da je njihov sin umro zbog policijskog premlaćivanja ubrzo je višestruko demantirana, najprije izjavom ministra Ranka Ostojića koji je okrivio 'opijate', a onda i tvrdnjom da su Marka pretukli prijatelji.

Ana Azapović za Dnevno.hr rekla je:

- Pričat ću s vama, ali više nikome ne vjerujem. Ne vjerujem ni policiji, ni patologu, ni novinarima. Patolog jedan dan kaže jedno, a onda drugi dan druga priča. Nakon što se zaključilo da se moj sin predozirao lijekom tramadol, u što mi ne vjerujemo, sada ispada kako smo mu bili loši i nezainteresirani roditelji koji nisu imali uvid u njegov život. Kao do nije dovoljno što mi je sin umro, nego nas sad treba zgaziti do kraja kako bi priča bila što uvjerljivija. Kad je Marko umro mislili su da nitko za to neće mariti jer mi imamo trinaestero djece, mislili su da smo primitivni, da nećemo posumnjati. Jednostavno, mislili su da smo glupi. Svakim danom sve lošija priča o mom pokojnom djetetu, ali i nama. Počelo je od toga da je navijač, pa da je krao novce... Na kraju će ispasti da je bio pljačkaš banke. To je priča koja je jednom potekla i više se ne da zaustaviti. Ali, svatko tko sumnja u Marka i njegovu obitelj, neka dođe u Županju i raspita se. Nitko ovdje za nas nema lošu riječ, a pogotovo za Marka. Da je bilo kakvih problema i zanemarivanja, škola bi znala za to, socijalna služba bi znala za to... Ovako, ismijani smo.

Markova majka Ana ističe i kako i dalje ne vjeruju u obdukcijske nalaze:

- Još jedan dokaz da patolozi i liječnici misle da smo glupi. Raspitali smo se, od tramadola se ne umire tako lako. Uzima se protiv jakih, kroničnih i akutnih bolova, a djelovanje na kardiovaskularni sustav (ako se uzima propisno) je zanemarivo. Čak i ako je imao veću količinu takvog lijeka u krvi, on se tamo mogao naći samo zato jer je naš Marko trpio nesnošljive bolove, a ne zato jer je ovisnik - zaključila je Ana Azapović.

Pitanje je koliko će Markova obitelj biti uspješna u potrazi za istinom o smrti svog sina jer se sve polako pretvara u borbu s vjetrenjačama. Zaključak Markove majke o mogućnosti prevelike doze lijeka zbog jakih bolova moguće otkriva pravog krivca za smrt, ali ukazuje i na indirektnog. Onog, zbog kojeg je pokojni Marko uopće trpio bolove i zbog kojih je pretjerao s tramadolom.