Lovrić Merzel odbacuje sve optužbe

Aleksandar Stanković, Mladen Merzel, HRT, nedeljom u 2, uskok, Marina Lovrić Merzel, sisačko-moslavačka županica, osumnjičeni, Marina Lovrić Merzel, istraga, uskok, županica, Marina Lovrić Merzel, uskok, Sisačko-moslovačka županica , imovinska korist, osumnjičena, Marina Lovrić Merzel, Marina Lovrić Merzel, sdp h, izbačena iz SDP-a, USKOK-ove optužbe, Marina Lovrić Merzel, Marina Lovrić Merzel, remetinac, pritvor,  u istražnom zatvoru, SDP-ova političarka, Marina Lovrić Merzel, USKOK-ove optužbe, krađa i korupcija, korupcija
Odbacila je sve optužbe i vrlo argumentirano objašnjavala svaku od točaka, izjavio je Hini njezin odvjetnik Berislav Živković koji očekuje da bi se ročište pred sucem istrage trebalo održati u prijepodnevnim satima. Još nisam dobio poziv niti vidio spis, kazao je Živković.

On pretpostavlja da će s uhićenom županicom iz pritvora na sud biti dovedena i dvojica suosumnjičenika, vlasnik tvrtke IGM Turopolje i predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo Kobešćak te Bernard Popec koji je županiji prodao zgradu za Prvu pomoć, kako se sumnja, precijenjenu za više od 4 milijuna kuna.

Odbacujući sve optužbe Lovrić Merzel je, doznaje se, uskočkim istražiteljima ispričala da nikada nije upoznala Popeca te da su za objekt koji je prodao županiji postojale tri procjene vrijednosti kojima je vjerovala, kao i da je cijeli posao vodila konzultantska kuća.

Što se tiče sumnji da je raskinula dogovor o prodaji Cesta Sisak i na taj način županiju oštetila za 200 tisuća kuna kazala je da je riječ o trošku koji je bio rezultat sudske nagodbe te da je prvotno potraživanje od županije bilo daleko veće.

SDP-ova odbacila je i optužbe da je privatne troškove plaćala službenom karticom te da je trošila javni novac na privatne zabave, ističući da se najčešće radilo o protokolarnim događajima. Opovrgnula je i financijski najteže sumnje da je čak šest milijuna proračunskih kuna potrošila na plaćanje savjetnika.

izvor: hrt.hr