Lokalni izbori: Zagrepčani najviše glasova dali Bandiću

Prema prvim neslužbenim rezultatima DIP-a Zagrepčani su najviše glasova dali Milanu Bandiću, Osiječani Bubalu, Rijeka vjerojatno ostaje Obersnelova. Split je pokazao koliko je bio sretan Kerumovom vladavinom, pa se, prema neslužbenim rezultatima, nije izborio za drugi krug, prenosi hrt.hr.

Prema prvim neslužbenim rezultatima DIP-a u drugi krug izbora za gradonačelnika Zagreba ulaze Milan Bandić koji je osvajio 44,9% posto glasova građana i Rajko Ostojić koji je osvojio 26,2%. 

Mi smo pobijedili, ali ta pobjeda znači odgovornost, prva je Bandićeva reakcija. Ovo je početak jednog novog puta koji se neće zautaviti u Zagrebu, rekao je Bandić. Zahvalio je građanima i građankama kao i medijima. Politika je surov zanat, kruh s petnaest kora. Ovi ljudi nisu došli na listu kako bi se realizirali sebe, oni imaju svoje političke karijere. Zagrepčane se ne može varati ..., neke su od prvih izjava Milana Bandića.

Rezultate je komentirala i Milanka Opačić, Ostojićeva stranačka kolegica. Istaknula je kako im je važno da su izborili drugi krug koji će građanima Zagreba pružiti još jednu šansu da razmisle. Rezultati su dobri i za listu i za gradonačelnika i nisu iznenađenje s obzirom na dobre predizborne ankete, kazao je Ivica Lovrić, šef izbornog stožera Milana Bandića.