Ljuti pravaš i žestoki dinamovac 'progledao': Torcida je jedini glas otpora u Hrvatskoj!

Torcida, funcuti, Torcida, Hajduk, Torcida, baklje, Torcida, rođendan, HNK Hajduk, Pero Ćorić, Torcida, Torcida, torcida hajduk, Hajduk, everton
Priopćenje je Ćorić poslao kao glavni tajnik Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS) i u njemu ističe kako je Torcida, dakle Hajdukova navijačka skupina, jedina preostala oporba u zemlji. Sve ostalo je, tvrdi Ćorić, potkupljeni jad i korumpirana bijeda.

Ćorić se, uvjerava nas, ne ulizuje torcidašima, nema zašto, niti od njih strepi, također nema zašto, tek je, veli, javno rekao ono što je očito i što svi vide, samo što o tome šute.

"Činjenice govore da je desnica u Hrvatskoj ciljano razjedinjena, da su sindikati izumrli, a čelnici braniteljskih udruga i udruga civilnog sektora zakupljeni, te da jedina prava oporba ostaje Torcida. Ovim putem ne pozivamo sve da navijaju za Hajduk, ali pozivamo da podizanjem kaznenih prijava protiv Milorada Pupovca i sličnih ne dopustimo da nepravda postane zakon jer tada je otpor obveza svih nas", stoji, među ostalim, u Ćorićevu priopćenju.

Na razgovor za "Slobodnu" Ćorić se rado odazvao, a kako i ne bi, otkad HSP AS nije pri vlasti i nije baš da ih novinari za rukav potežu.

Dno dna

Što vam bi, glavni tajniče, otkud Torcida u vašem rječniku?

- Zato što tako iskreno mislim. I to kao žestoki dinamovac koji nikad neće navijati za Hajduk!

Zamjerit će vam vaši.

- Znam i briga me, jer vrijeme je da se napokon kaže istina.

A istina je...?

- Istina je da je kod nas politika dotakla dno. Da Andrej Plenković sa svojom svitom upravlja tako da je potkupio sve što je mogao potkupiti. Da sve udruge šute i klimaju glavom, svaka iz svojih razloga, da i braniteljske udruge odjednom šute i klimaju glavom, da i sindikati šute i klimaju, da je "Konzum" zatvorio 27 dućana i da je njima to normalno, da im ne pada na pamet reagirati. Istina je i da oporba šuti, lijeva je umrla, a ni desnoj nije baš dobro, i kad sve to pobrojimo, dođemo do konačne istine, a ona kaže da je Torcida jedina institucija u ovoj zemlji koja ne šuti i koja ne klima glavom.

Što će vam Janica Kostelić na ovo reći?

- Janica je napadnuta zbog svega ovog što sam maloprije rekao, ona je kolateralna žrtva, ali sama je kriva, stavila se u službu cara, prihvatila je biti njegov glasnik i zato je doživjela poruge. Torcidaši su naprosto vrijeđajući Janicu upozoravali na opći kriminal u hrvatskome društvu, jer sve što se kod nas događa, kroz nogomet se najbolje ocrtava.

A tvrdi desničari, ljudi baš poput vas, redom su tvrdili da su to orjunaši koji napadaju hrvatske svetinje?!

- Svjestan sam da mnogi ovaj moj istup neće dobro primiti, ali što ću im ja. Torcida nije ni lijeva ni desna, oni idu ravno i znaju koji je njihov cilj i zato im skidam kapu, a sve ostale čimbenike u hrvatskome društvu, tu alanfordovsku družinu, žalosno je iti gledati.

Jeste li ikad bili na Poljudu, uživo slušali i gledali Torcidu?

- Nisam, ali sad moram, ha-ha-ha.

Eto, tako zbori Pero Ćorić, nekoć i sam nogometni funkcionar, jedno vrijeme predsjednik NK Šarengrad, a potom i nešto čuvenijeg NK Fruškogorac iz Iloka. S druge strane, Damir Gruić, glasnogovornik Torcide, nije bio od velikih riječi. Nema se tu, kaže, što pričati.

- Politika nas ne zanima, niti nas zanimaju politički obračuni. Kad nešto imamo reći, onda to i kažemo, no najradije puštamo da naša djela govore umjesto nas - napominje Gruić.

Ljubav gura naprijed

Ćorićeve riječi ne smatra nekim komplimentom jer Torcidi, ističe, komplimenti ne trebaju, poglavito ne od političara kojima je vlastiti interes, tvrdi, na prvome mjestu.

- Hajduk je naša politika i kad netko dirne u Hajduka, izravno ili neizravno, mi reagiramo. To se zove ljubav, ljubav koja nas gura prema naprijed i koja nas tjera na sve ove akcije koje skupa s Udrugom "Naš Hajduk" provodimo. Danas je postalo popularno u javni govor ubaciti Torcidu jer ti to donosi klikove i čitanost, odnosno nekoliko trenutaka medijske slave zaslužene preko naših leđa - objašnjava Gruić.

Za kraj ipak ima jednu poruku za Ćorića i njegove pravaše:

- Pitam se zašto ste šutjeli i klimali glavom kad je vaša stranka nedavno bila dio vlasti i kad niste činili ništa da se počne provoditi Zakon o sportu.