Ljudi se voze 13 sati vlakom iz Splita prema Zagrebu, a još nisu ni blizu

vlak u snijegu
Međutim, Ante, kao i njegovi suputnici, još uvijek su na putu prema Zagrebu. Proveli su dosad 13 sati u željeznici, a čini se kako ih čeka dug put. Sinoć, oko 3 ujutro, zapeli su u snijegu na jednom mostu u Lici. Tek sad, oko podne, uspjeli su se pokrenuti.

Napokon smo se pokrenuli

Razgovarali smo s Antom koji, iako se vozi već nešto više od 13 sati, nije izgubio optimizam.

- Napokon smo se pokrenuli, nasmijano nam govori.

- U Ličkim Jesenicama stali smo prvi put. Bilo je to oko 3 sata ujutro jer je vlak koji je dolazio iz Zagreba prema Splitu zapeo na istom mjestu kao i mi. Onda smo čekali njega da se oslobodi, čekali smo četiri sata, priča nam svoju avanturu. "Iz Splita smo krenuli u 21.40", pojašnjava Ante.

- Dakle, čekali smo četiri sata da prođe taj vlak iz Zagreba. Kad je on bio oslobođen, krenuli smo mi. I onda smo zapeli na istom mjestu. Tu smo čekali od 7 sati ujutro, pa sve do sad. Evo upravo je krenuo vlak, došli su po nas - s olakšanjem nam prenosi.

- Zapeli smo na nekom mostu, zeznuta je dionica. Tim dijelom se mora voziti prilično sporo, i vozili smo sporo, ali smo svejedno zapeli. Nismo se mogli pomaknuti. Došla je ralica, ali ni ona nije pomogla.

- Zatim smo čekali drugi vlak, odnosno drugu lokomotivu. Oni su nas uspjeli izvući. Lokomotiva nas je povukla - prepričava nam.

Očekivali smo da će samo projuriti

- Što je najgore, svi smo namjerno išli vlakom, jer smo očekivali da baš on neće stati u snijegu. Mislili smo da će samo projuriti kroz snijeg. To je bio dogovor - rekao nam je kroz smijeh Ante Majić, dok se provlačio vlakom kroz snijegom okovanu Hrvatsku.

Index.hr