Ljubušak novi gradonačelnik Karlovca!

mandic
Ravnatelj karlovačke gimnazije, predsjednik Gradskog vijeća, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Karlovac pobjedio je sa 52,82% dok je njegov protukandidat Davor Petračić osvojio 45,37% glasova.

U Karlovac je Mandić došao 2001. godine, kad je dobio posao u Gimnaziji. Oženio se vjeroučiteljicom, dobio tri sina i prema njegovim riječima Karlovac je grad u kojem se skrasio. Cijela njegova obitelj, a on je prvi od četiri sina supružnika Mandić, već više od 40 godina živi u Metkoviću. Tamo je Damir proveo djetinjstvo i završio Osnovnu školu.

- Šalim se na svoj račun, da sam putovao za Zagreb i izašao na postaju kad sam ugledao svjetlo misleći da sam stigao, a u biti sam sišao u Karlovcu. Kad me pitaju od kuda sam, odgovaram da imam krizu identiteta. Dijete sam gastarbajtera, koji su otišli u Njemačku u prvom valu ekonomske emigracije nakon Drugog svjetskog rata. Potječem iz Ljubuškog, a u Metkoviću je stari napravio kuću. Pohađao sam klasičnu gimnaziju u Sinju. To je inače sjemenište. Htio sam biti svećenik, pa sam upisao Filozofsko-teološki fakultet, objedinjeni studij u Splitu. Diplomirao sam u Zagrebu, gdje sam se nastanio. Prihvatio sam 1998. da sam neozbiljan za svećenički poziv. U Karlovac me 2001. doveo posao u Gimnaziji - ispričao je Mandić za KA portal prije dvije godine.

Stariji Metkovci ga pamte kao simpatičnog, pristojnog i dobro odgojenog mladića, a cijela obitelj Mandić je oduvijek bila jako vezana za metkovsku župu sv. Ilije. Mnoge mlađe Metkovke su žalile kad su čule da se najzgodniji od četiri brata Mandić odlučio postati fratar.

No ipak, kako je i rekao, u 25-oj godini je shvatio da nije dovoljno ozbiljan za svećenički poziv. Karlovac je od prvog dana lijepo primio novog sugrađanina pa ne čudi što je Mandić odlučio ostati i graditi svoj život u tom gradu. U Karlovcu je počeo raditi 2001. a u njemu živjeti 2005. godine. Dvije godine kasnije učlanio se u HDZ.

Sada će kako je i rekao tijekom predizborne kampanje, u kojoj je cijelo vrijeme inzistirao da se u političkoj borbi sa svojim protukandidatom sačuva razina uvažavanja i pristojnosti, napraviti sve kako bi Karlovac učinio modernim hrvatskim gradom, u kojem je poželjno živjeti i raditi, sreća odrastati i starjeti, korisno ulagati i otvarati nova radna mjesta, ali i nezaboravno iskustvo boraviti kao turist.

- Želim otvoren, suradljiv i aktivan Karlovac - isticao je Mandić od kojeg sad građani Karlovca očekuje da to i napravi.

24sata.hr