Ljubavni jadi srednjoškolca iz Osijeka: "Zbog cure sam postao serijski kradljivac bicikala"

Ljubavni jadi srednjoškolca iz Osijeka: "Zbog cure sam postao serijski kradljivac bicikala"
Učeniku trećeg razreda jedne srednje strukovne škole u Osijeku, koji je zbog cure postao serijski kradljivac bicikala, na Općinskom je sudu izrečena samo odgojna mjera pojačane brige i nadzora koja ne može biti kraća od šest mjeseci, ni dulja od dvije godine. Ujedno mu je naloženo plaćanje 300 kuna sudskih troškova, piše Jutarnji list.

"Kriv sam i iskreno se kajem, a krao sam jer mi je trebao novac. Imao sam zahtjevnu curu koju sam dosta razmazio i ona je stalno nešto trebala. Vrlo je ružno to što sam učinio. Svi bicikli su vraćeni vlasnicima. Sramota me je jer to nije način na koji se dolazi do novca", objasnio je u sudnici mladi kradljivac bicikla.

Prema optužnici, tinejdžer je od 26. travnja do 25. svibnja prošle godine u Osijeku na više različitih adresa ukrao bicikle. U akcije je odlazio "naoružan" kliještima kojima je presijecao sajle. Neke krađe odradio je u pola bijela dana, a neke pod okriljem noći - dva puta ispred zgrade matematičke gimnazije, dva puta ispred Konzuma u Ulici F. Firingera i jednom na Trgu Lava Mirskog. Prema procjeni oštećenih vlasnika, vrijednost bicikala iznosila je od 1700 do 3000 kuna, a neposredno prije preprodaje na biciklima je preko postojećeg tvorničkog broja ukucavao druge znakove dok je dio premazivao crnom bojom, piše Jutarnji list.