Kukuriku koalicija je upropastila Hrvatsku

Kukuriku koalicija je upropastila Hrvatsku

Uvjeren u pobjedu HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović, Karamarko je u HTV-ovoj emisiji "Javna stvar" prozvao predsjednika Josipovića da je sve svoje aktivnosti prilagodio funkciji predizborne kampanje i "silnoj želji da dobije još jedan mandat". Zato Josipović, po njegovu mišljenju, vrlo brzo upada u kontroverzne situacije, poput razgovara s naftašima u Americi, a onda potpori Orahu u stavu da ne bi trebalo ispitivati naftu u Jadranu.

"Ne znam po čemu ćemo pamtiti njegov mandat. Znam po čemu ćemo pamtiti mandat ove Vlade, po tome da je upropastila Hrvatsku", istaknuo je Karamarko.

Josipovićevo pismo predsjedniku Sabora Josipu Leki nazvao je čudnim, posebno zato što iz tog pisma, kazao je, ispada da je glavni problem hrvatske države preferencijalno glasovanje. "Predsjednik zaobilazi stvarne probleme, a oni su gospodarskoga karaktera", rekao je Karamarko i ocijenio da Josipović po tome izbjegava i svoju odgovornost za nefunkcionalnost političkog sustava.

Inicijative za promjenom izbornoga zakonodavstva nazvao je zamagljivanjem pogleda u stvarnost, ponovivši kako je HDZ promovirao preferencijalno glasovanje i da nije protiv takvog izbornog modela. Osim toj inicijativi Vlade i Predsjednika, njegova stranka protivi se i onoj "U ime obitelji", koja predlaže snižavanje izbornog praga na 3 posto za i zabranu predizbornih koalicija.

Kao ključni problem Izbornog zakona i predloženih inicijativa Karamarko je označio neriješavanje pitanja glasovanja Hrvata u dijaspori. "Ne slažem se da glas Hrvata u inozemstvu ne vrijedi kao i glas Hrvata u domovini", istaknuo je i najavio da će HDZ po povratku na vlast Hrvatima izvan Hrvatske vratiti prijašnja prava. Naglasi

HDZ se, dodao je, protivi i monetizaciji autocesta koju je ocijenio parcijalnim rješenjem koje samo multiplicira probleme. Parcijalnim rješenjem smatra i prijedloge za ukidanje županija te uvođenje poreza na nekretnine, istaknuvši da će HDZ rješenje za ta i druga pitanja ponuditi u sklopu cjelovitog gospodarskog programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HDZ-a kazao je i kako je Hrvatska u europske fondove uplatila 4,8 milijardi kuna članarine, a izvukla tek 3,5 milijardi, što je ocijenio žalosnim jer je omjer, smatra, trebao bit 1:9 u našu korist. "Sve izvučeno se temelji na pripremama one naše vlade", rekao je i ustvrdio kako će sljedeća vlada, za koju je uvjeren da će biti HDZ-ova, biti pripremljena, a ljudi školovani u pregovorima s EU-om.

Od njemačkog suđenja bivšim čelnicima jugoslavenske tajne službe Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču za sudjelovanje u ubojstvu hrvatskog političkog emigranta Stjepana Đurekovića očekuje da će otkriti sustav Udbinih političkih ubojstva iz doba komunizma. "Ova vlast to u Hrvatskoj nije imala dovoljno volje riješiti", rekao je i dodao kako se radi o velikom zločinu koji je trajao desetljećima. Smatra kako je vrijeme da se to napokon razriješi i stavi u ropotarnicu povijesti, da se označe krvici i karakter režima te državni teror protiv Hrvata u inozemstvu.

izvor: Hina