Krvnik iz Škabrnje živi u Sydneyu

masovna ubojstva, ovčara, Vukovar, Hrvatski pravni tim, pred Međunarodnim sudom pravde, ICTY, Škabrnja, Vukovar, genocid, ovčara, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991, Priče iz Vukovara, Heroji Vukovara, Škabrnja, Memorijalni centar na Ražovljevoj glavici, Haški Tribunal, Vukovar, jna, Škabrnja, ratni zločinci , ratni zločini
Za ubojstva 30 civila i 13 branitelja u Škabrnji 18. i 19. studenoga 1991. zadarska policija osumnjičila je 59-godišnjeg Srbina koji živi u Sidneyju i ima australsko državljanstvo. Policijska uprava zadarska izvijestila je u četvrtak o završenoj kriminalističkoj istrazi.

Voditelj Službe kriminalističke policije Bore Mršić istaknuo je da je u dugotrajnom i zahtjevnom kriminalističkom istraživanju utvrđeno da je tada 32-godišnji Z. T., državljanin Srbije, kao zapovjednik 2. specijalnog voda TO Benkovac izravno odgovoran za mučenja, zlostavljanja i ubijanje 43 Škabrnjana, 30 civila i 13 branitelja, u čijim je ubojstvima i sam sudjelovao.

Danas 59-godišnji Z. T. živi u Sidneyju i ima australsko državljanstvo, a osumnjičen je da je, postupajući protivno odredbama Ženevske konvencije o zaštiti građanskih osoba za vrijeme rata i protivno odredbama Ženevske konvencija o postupanju s ratnim zarobljenicima, počinio kaznena djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i protiv ratnih zarobljenika.

Policijska uprava zadarska izvijestila je i o završenoj kriminalističkoj istrazi ratnih zločina iz koje, kako je rečeno, nedvojbeno proizlazi da je Ratko Mladić odgovoran za zločine 18. i 19. studenoga 1991. kada je zapovijedao napadima na Nadin i Škabrnju. I u njegovu dnevniku stoji 'da se zbriše i kvalitetno očisti rajon Škabrnja-Nadin'. Protiv njega je podneseno posebno izvješće.