Krstičević stao u obranu Vukovarca kojemu sude zbog razbijanja ćirilične ploče: 'Dao je svoja dva sina za Hrvatsku'

damir krstičević, Vukovar

Jučer je na vukovarskom Općinskom sudu počeo ponovljeni postupak protiv bivšeg vukovarskog branitelja Marijana Živkovića zbog razbijanja ploče na ćirilici na zgradi tamošnje policije 2013. godine.

On je 2016. godine oslobođen, ali je slučaj prebačen u Pulu gdje je sutkinja odbacila psihijatrijski nalaz vještaka i slučaj vratila u Vukovar.

Suđenje je počelo jučer, a Živković je dobio podršku vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, prenosi Index.hr.

Danas je podršku Živkoviću dao i ministar obrane Damir Krstičević. Živković je, naime, u ratu ostao bez dva sina. To je Krstičević i naglasio.

“Obitelj Marijana Živkovića u Domovinskom ratu dala je najviše što je mogla za Hrvatsku – svoja dva sina.

Republika Hrvatska treba imati razumijevanja i suosjećanja prema obitelji heroja Domovinskog rata.

Stariji sin Marko bio je pilot te je u Osijeku organizirao zrakoplovni vod koji je u nešto manje od dva mjeseca obavio 35 borbenih letova tijekom kojih je izbačeno 68 bombi i 17 sanduka s dvije tone pomoći za Vukovar. Poginuo je tijekom obavljanja zadaće 2. prosinca 1991. godine iznad Otoka kod Vinkovaca. Prema Marku Živkoviću nazvana je Zrakoplovna baza Pleso.

Mlađi sin, Nikola, ubijen je iz zasjede 17. rujna 1991. godine na Mitnici u Vukovaru i njegovo tijelo do danas nije pronađeno.

Čuvajmo uspomenu na ova dva heroja Domovinskog rata i ostvarimo obećanje da ćemo brinuti i skrbiti o njihovim najbližima”, napisao je Krstičević.

https://www.facebook.com/DamirKrsticevicGeneral/posts/1280792735431163