Kristina Ćurković provela sedam sati na ispitivanju zbog jednog javnog pisma

...nezainteresiranosti u svezi velike žrtve onih koji su branili Hrvatsku. Inertnost društva koje propada uz amoralne postavke vladara, počinju brinuti savjest pojedinca. Kristina se odlučila upozoriti na stalne blasfemične ispade ove sdepeovske klike , koja proganja i gazi sve vrijednosti stvorene u ratu. Mediji su bili nezainteresirani za taj čin. Tek hrabra kamera Oskara Šarunića zabilježila je ovaj događaj. Oskar već godinama svojom kamerom prkosi medijskoj laži. Kristina je zatakla pismo na vrata vlade RH ,pisano rukom, a da to policajci nisu u prvi čas niti vidjeli. Kako je mirno i hrabro stajala, naši čuvari reda su se nakon par minuta pojavili. Osiguranje se pokazalo nesposobno jer je Kristina bez problema zataknula pismo na vrata vlade, bez da je nju itko uopće sprečavao u tom činu. Zamislite kako bi lako prošla neka diverzija uz ovakve policajce i ovakvu sigurnost i ne bi bilo pitanje da li je moglo biti ostvareno.

Za svoj loš rad i osiguranje, policija je nagradila Kristinu Ćurković sa sedam sati zadržavanja u policiji . I to zbog papira koji nema baš nikakve veze sa nečim opasnim za državu. Najveća spradčina je bilo čitanje teksta sa papira , kojeg je sastavila Kristina, pismo je čitao policajac preko "motorole" svom šefu, baš kao što su nekada udbine špije čitale protujugoslavenske letke Bušićevih. U 21 stoljeću, naša policija je na nivou 19 stoljeća i "ganja" vještice, umjesto da radi posao vezan uz abnormalan kriminal u državi. Što je u pismu Kristine Ćurković opasno, da bi nju netko maltretirao 7 sati u postaji? U policiji su zaposleni bivši srpski teroristi, ali je terorizam ono što čini Ćurkovička . Bolesna država ima bolesnu policiju, koja je nesposobna čuvati vrata vlade, ali je sposobna se obrušavati na ovu krhku djevojku.
Kratko smo Kristina i ja izmijenili informacije u svezi još jednog nasrtaja na slobodu iskazivanja ljudske svijesti.

Kad si se odlučila za performans?

Za to sam se odlučila prije oko dva tjedna. Dobro sam razmislila o svim posljedicama koje ću morati snositi nakon tog čina, no ipak sam se odlučila žrtvovati taj dio sebe i učiniti taj potez kao simboličan čin i podsjetnik našem narodu tko smo i što nam se trenutno događa. Uvjerenja sam da jedini način koji može dokazati ljubav je spremnost na žrtvu. U tom činu nema niti malo mržnje, na njega me je potakla samo ljubav i poštivanje žrtve koju su podnijeli oni prije nas i zbog kojim još uvijek imamo Domovinu.

Koja je bila uloga Oskara Šarunića?

Uloga Oskara Šarunića je bila snimiti taj čin, ali on do tog trenutka nije znao što ću učiniti. Dan prije sam ga zamolila može li se sutra naći sa mnom u Zagrebu i zamolila sam ga da još ponese i kameru, te da me ništa ne pita o razlozima. Oskar je pristao i hvala mu na povjerenju.

Koliko se dugo pismo zadržalo na vratima?

Poruka se na vratima zadržala dok me nisu priveli u postaju.

Da li ste bila pozvana na informativni razgovor ?

Da, privedena sam u postaju i zadržana tamo oko sedam sati.

tinolovka-news.com