Kristina Ćurković: Mi smo meso, nosimo salatu pred Sabor

Kristina Ćurković, studenti, markov trg, Vukovar
Kristina Ćurković,studenti i mladost Hrvatske izvode na Markovom trgu u Zagrebu performans "Slobodane šalji nam salate, bit će mesa klat ćemo Hrvate."

Cilj performansa je ukazati na ponovno nasilje nad Vukovarom.

- Mi smo Hrvati, mi smo povrijeđeni provođenjem antinacionalnom politikom koja se provodi u Hrvatskoj. Danas smo donijeli salatu pred Sabor u kojem sjede ljudi koji provode tu antinacionalnu politiku. To je simbolika i podsjetnik slike pada i razaranja Vukovara kada su četnici pjevali Aj Slobodane šalji nam salate, bit će mesa klat ćemo Hrvate. To je slika politike koja se vodi u Hrvatskoj, izjavila je Kristina Ćurković nakon što je s još šest osoba ostavila kutije sa salatom pred vratima Sabora na Markovom trgu.

- Mi smo to meso koje oni tako beščutno isporučuju i tako se odnose prema nama, pa im donosimo salatu da se bar s tim ne muče, dodala je.

Ovo je samo jedan čin nezadovoljstva i ako još bude potrebno, i dalje ćemo izražavati svoje nezadovoljstvo na dozvoljeni i zakonski način, rekla je Kristina čije su podatke na Markovom trgu zapisali policajci pred Saborom.

 

vecernji.hr