Kraj Prološca zmije od vode bježe iz zemlje

Stanje na poplavljenim područjima Imotske krajine više je nego ozbiljno – rijeka Vrljika izlila se iz svoga korita plaveći sve obradive površine od Perinuše do Đogića brane u Zmijavcima.

U subotu izjutra zbog naglog dotoka voda iz podzemnih izvorišta, ali i zbog zatrpanosti odvodnih kanala poplavljeno je nekoliko kuća u zaseoku Todorići u Zmijavcima uz samu županijsku prometnicu Kamenmost-Runovići. U kući Ivice Todorića voda je uništila kompletan namještaj i bijelu tehniku, a iz podruma i prizemnih soba izvirala je voda, piše Jutarnji list.

Razina vode u imotskim jezerima naglo raste, a stručnjaci zbog naglog dotoka vode u akomulacijsko jezero Ričice, 80 kubičnih metara u sekundi, razmišljaju o ispuštanju vode kroz kanjon Badnjevice u Imotsko polje.

Voda u Imotskom vodovodu prema savjetima stručnih službi iz Vodovoda Imotska krajine se mora prokuhavati za piće, a kontrolira se svaki sat vremena.

U zaseoku Tolići u Prološcu kod kuće Milana Peze iz zemlje je izašao velik broj zmija, te su Milan i njegov susjed Marinko Tolić uspjeli su ubiti pet dok su ostale pobjegle. U Tolićima kažu da se ne pamti da u siječnju zmije izlaze iz svojih skrovišta, piše Jutarnji list.