Kosor: Hrvatska i Turska imaju iste poglede o BiH

Jadranka Kosor, HDZ BiH, Mladež HDZ BiH Stolac, Dragan Čović, Jadranka Kosor, jozo čuljak, Jadranka Kosor, HDZ, Jadranka Kosor, Mostar, Hrvati u BIH, Jadranka Kosor, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Jadranka Kosor, pelješac, most, Jadranka Kosor, Orašje, Hrvati u BIH, Jadranka Kosor, Kolinda Grabar Kitarović, Jadranka Kosor bivša premijerka Hrvatske, bivša premijerka
"Mi se zauzimamo za opstanak i prosperitetnu budućnost Bosne i Hercegovine kao jedinstvene države s tri konstitutivna naroda", rekla je Kosor novinarima govoreći o stajalištu hrvatske vlade i dodala da Hrvatska i Turska imaju "zajedničke poglede" po tom pitanju.

"Iznimno smo zainteresirani za prilike u Bosni i Hercegovini... podupiremo njezine strateške ciljeve", dodala je premijerka, izrazivši zadovoljstvo što je BiH dobila Akcijski plan za članstvo u NATO-u.

Istaknula je da su Hrvatska i Turska, koje njeguju "primjerene" odnose i nemaju niti jedno otvoreno političko pitanje, saveznice u NATO-u te podsjetila na potporu koju je Turska pružala Hrvatskoj na putu u Sjevernoatlantski savez.

Najavila je da će u subotu u Istanbulu turskim gospodarstvenicima predstaviti 30 velikih investicijskih projekata u Hrvatskoj.

fena