KORONAVIRUS U ZAGREBU? Dvoje ljudi zadržano u bolnici

koronavirus, Zagreb, kina, Vili Beroš, koronavirus, WHO , cjepivo, Hrvatska, koronavirus, Zaražene osobe, koronavirus, ispovijest, koronavirus, FBIH, nadzor, bolesnici, koronavirus, Hrvatska
24sata

Dvoje muškaraca danas su zadržani u zagrebačkoj zaraznoj bolnici Dr. Fran Mihaljević zbog sumnje da su zaraženi koronavirusom. Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je ove informacije

"Jedan hrvatski građanin koji je mjeseca dana bio u Kini i koji je tamo bio nešto bolestan i febrilan donio je ondje terapiju i stanje se bilo navodno popravilo. S obzirom na to da je po povratku u Hrvatsku počeo kašljati i bio subfebrilan odmah je primljen u zagrebačku zaraznu bolnicu Dr. Fran Mihaljević gdje ga pregledavaju infektolozi te će ga po postupku staviti u izolaciju dok se ne provjeri da li je zaražen korona virusom", kaže ministar Beroš te nastavlja:

"Drugi slučaj je mladi državljanin Kine koji živi u Zagrebu no bio je kod majke u Belgiji, a majka je pak bila u Kini. Po povratku u Zagreb iz Belgije počeo je kašljati pa je također primljen u zaraznu bolnicu na pretrage. Majka inače nema nikakve simptome."

Prema dosadašnjim informacijama Ministarstva vanjskih poslova nitko od Hrvata na kruzeru za sada nije zaražen – rekao je Beroš.