Kći hrvatske predsjednice među najboljima na svijetu: Katarina Kitarović postaje studentica Harvarda

 Kći hrvatske predsjednice među najboljima na svijetu: Katarina Kitarović postaje studentica Harvarda
Katarina Kitarović, kćer hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, od jeseni je nova studentica Harvarda. U generaciji s Katarinom Kitarović je i kći donedavnog predsjednika Hrvatske liječničke komore Trpimira Goluže, Eva.

Kako doznaje RTL, Katarina Kitarović, primljena je na četiri najveća svjetska sveučilišta na koja je aplicirala, a S.A.T. test riješila je među najboljim studentima na svijetu.

Za 18-godišnju Katarinu Kitarović rijetko smo čuli u mandatu predsjednice. Bila je to njena želja ali i njenih roditelja, no nije prošlo neopaženo da je Katarina Kitarović postizala vrhunske rezultate kao klizačica. "Ona je privatna osoba, ne želi da se o njoj piše kao o kćeri predsjednice. Ona će dobiti najbolje moguće obrazovanje", doznaje se iz izvora iz Pantovčaka.

A zašto i bi - jer osim što je vrhunska sportašica, Katarina, učenica 4. razreda Međunarodnog IB programa XV. Gimnazije u Zagrebu (MIOC) svojim je učeničkim uspjesima daleko nadmašila svoje vršnjake - ima izvrsne ocjene, a pohađa i posebne mentorske programe matematike i spisateljstva.

18-godišnjoj Katarini ponuđene su stipendije na svim sveučilištima, a nakon studija planira se vratiti u Hrvatsku. Službena objava na Harvardu bit će 1. lipnja.


Na Harvard ide i Eva Goluža

Na Harvard ide i kći donedavnog predsjednika Hrvatske liječničke komore Trpimira Goluže koji je za RTL rekao kako je itekako ponosan na njezin uspjeh.

"Jako sam ponosan. Ne samo na svoju kćer već i na sve učitelje i profesore koji su sudjelovali u njenom obrazovanju. Posebnu zahvalnost osjećam prema ravnateljici i profesorima gimnazije 'Benedikt Kotruljević' koji su prepoznali njen potencijal i omogućili joj da ga u potpunosti razvije", kazao je Goluža.

vijesti.hr