Kapetan Dragan: Srbijo pomozi mi!

Australija, kapetan dragan vasiljković, Zločin, paravojni zapovjednik u tzv. Krajini, tužiteljstvo Šibensko-kninske županije, Dragan Vasiljković, kapetan dragan, Srbija, Hrvatska, ratni zločin, optuženik za ratne zločine, Dragan Vasiljković, kapetan dragan vasiljković, pravosuđe, Hrvatski ministar pravosuđa, Ministar pravosuđa
Od Beograda traži da ga stavi u program razmjene zatvorenika, objavio je beogradski list Večernje novosti u internetskom izdanju.

Vasiljković je rekao za Večernje novosti da će još dugo biti u zatvoru ako se Srbija ne zauzme za njega jer sudski procesi u Australiji traju unedogled. Predložio je da se Srbija o njegovu slučaju dogovori s Australijom ili Hrvatskom.

On zamjera političarima da se ne brinu za njega kao državljanina Srbije, a Specijalnom tužiteljstvu za ratne zločine zato što ne odgovara na njegove službene dopise.

Bilo bi logično da se u Srbiji moj slučaj razmotri, da se Srbija dogovori sa susjednom Hrvatskom kako bi me Zagreb zaštitio kao svog nekadašnjeg državljanina. Sada, kada se u Vukovaru javno pokazuje etnička nesnošljivost prema Srbima, to daje dojam da Hrvatska nije dorasla normama Europske unije, pa bih u njoj kao zatočenik bio žrtva takvih predrasuda, tvrdi Vasiljković, koji je u australskom zatvoru s kraćim prekidom od 2006.